Dampet piggvar

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Dampet piggvar
Bevar næringsstoffer og vitaminer i maten med dampinnsats. Hva med dampet piggvar med små gulrøtter, asparges, bønner og salsa verde?
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 mellomstor piggvar
  • 250 g nypoteter
  • 1 håndfull grønne og gule bønner
  • 1 bunt små gulrøtter
  • 1 bunt asparges
  • salt og pepper
Salsa verde:
  • 2 håndfuller bladpersille
  • 1 håndfull mynte
  • 1 håndfull basilikum
  • 1 fedd hvitløk
  • 5 ansjosfileter
  • olivenolje
  • 1 ss kapers
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ss dijonsennep
  • saften fra en sitron
  • salt og pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Fileter piggvaren:
  • 2
    Skjær et snitt langs ryggraden og skjær ut filetene ved å føre kniven fra snittet ut langs beinraden. Legg filetene med skinnsiden ned på skjærebrettet. Hold et hjørne av skinnet med fingrene og før kniven langs skinnet vekk fra deg selv. Gjenta denne prosessen til du har fire flotte fileter.
  • 3
    Finhakk urtene til salsaen.
  • 4
    Knus hvitløk og ansjos med litt salt i en morter.
  • 5
    Tilsett urtene i morteren og hell i olivenolje til du har en pestoaktig konsistens.
  • 6
    Grovhakk kapersen og tilsett i morteren sammen med rødvinseddik og dijonsennep. Smak til med sitronsaft, pepper og eventuelt litt salt.
  • 7
    Legg potetene i en gryte og hell vann på til potetene er så vidt dekt. Tilsett salt og varm opp potetene til de når kokepunktet. Kok potetene i 4 minutter og sett dampinnsatsen på gryten.
  • 8
    Smaksett piggvaren med salt og pepper og legg den i dampinnsatsen sammen med bønnene. La det hele dampe i 3 minutter.
  • 9
    Legg deretter de små gulrøttene og aspargesen i innsatsen og la dem dampe med i 3 minutter til.
  • 10
    Serveren fisken med en blanding av dampede grønnsaker og en spiseskje med salsa verde.
  • 11
    Tips:
  • 12
    Ta vare på fiskebeina og -hodet og lag en smakfull fiskekraft på disse.