- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 1 mellomstor piggvar
- 250 g nypoteter
- 1 håndfull grønne og gule bønner
- 1 bunt små gulrøtter
- 1 bunt asparges
- salt og pepper
- 2 håndfuller bladpersille
- 1 håndfull mynte
- 1 håndfull basilikum
- 1 fedd hvitløk
- 5 ansjosfileter
- olivenolje
- 1 ss kapers
- 1 ss rødvinseddik
- 1 ss dijonsennep
- saften fra en sitron
- salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Fileter piggvaren:
-
2Skjær et snitt langs ryggraden og skjær ut filetene ved å føre kniven fra snittet ut langs beinraden. Legg filetene med skinnsiden ned på skjærebrettet. Hold et hjørne av skinnet med fingrene og før kniven langs skinnet vekk fra deg selv. Gjenta denne prosessen til du har fire flotte fileter.
-
3Finhakk urtene til salsaen.
-
4Knus hvitløk og ansjos med litt salt i en morter.
-
5Tilsett urtene i morteren og hell i olivenolje til du har en pestoaktig konsistens.
-
6Grovhakk kapersen og tilsett i morteren sammen med rødvinseddik og dijonsennep. Smak til med sitronsaft, pepper og eventuelt litt salt.
-
7Legg potetene i en gryte og hell vann på til potetene er så vidt dekt. Tilsett salt og varm opp potetene til de når kokepunktet. Kok potetene i 4 minutter og sett dampinnsatsen på gryten.
-
8Smaksett piggvaren med salt og pepper og legg den i dampinnsatsen sammen med bønnene. La det hele dampe i 3 minutter.
-
9Legg deretter de små gulrøttene og aspargesen i innsatsen og la dem dampe med i 3 minutter til.
-
10Serveren fisken med en blanding av dampede grønnsaker og en spiseskje med salsa verde.
-
11Tips:
-
12Ta vare på fiskebeina og -hodet og lag en smakfull fiskekraft på disse.