- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 1 sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 15 g smør
- 12 gode blader svartkål
- 4 stykker torsk à 100 g (uten skinn)
- Salt og pepper
- 1,5 dl tørr hvitvin
- 2 eggeplommer
- 1 sitron
- 150 g smeltet og klart smør
- 2 ss finhakket dill
- Salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Hakk sjalottløk og hvitløk fint og stek dem deretter lett på en panne i smør.
-
2Ta den groveste stilken av svartkålen og skyll den grundig. Ha svartkålen i pannen og stek til den er falt litt sammen.
-
3Fordel kålen i bunnen av 4 minigryter i steintøy og legg fisken oppå. Krydre godt med salt og pepper.
-
4Hell til slutt vinen over og lekk lokket på.
-
5Bak fisken i minigrytene med lokk i en forvarmet ovn på 125°C i 15-17 minutter. Fisken er ferdig når flakene deler seg.
-
6Hollandaise: Eggeplommene piskes sammen med 1 ss sitronsaft og svart pepper i en skål over et vannbad. Pisk til eggeplommene blir luftige og lyse.
-
7Hell smeltet smør i skålen i en tynn stråle. Hvis sausen blir for varm, eller hvis det kommer for mye smør i skålen på én gang, kan den skille seg.
-
8Så snart du kan se at smøret har blandet seg i sausen, kan du helle i mer. Smak sausen til med mer sitron, pepper og dill.
-
9Server hollandaisen til de bakte stykkene av torsk i minigrytene.
-
10Tips:
-
11Det er enkelt å anrette forrett eller brød i porsjoner direkte i minigryter og legge dem i ovnen.