Dampet torsk med dill hollandaise

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Dampet torsk med dill hollandaise
Server en mild dampet torsk på en bunt av kål, toppet med dill hollandaise. Perfekt som forrett til gjestene eller som en lett hovedrett.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 15 g smør
  • 12 gode blader svartkål
  • 4 stykker torsk à 100 g (uten skinn)
  • Salt og pepper
  • 1,5 dl tørr hvitvin
Hollandaise:
  • 2 eggeplommer
  • 1 sitron
  • 150 g smeltet og klart smør
  • 2 ss finhakket dill
  • Salt og pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Hakk sjalottløk og hvitløk fint og stek dem deretter lett på en panne i smør.
  • 2
    Ta den groveste stilken av svartkålen og skyll den grundig. Ha svartkålen i pannen og stek til den er falt litt sammen.
  • 3
    Fordel kålen i bunnen av 4 minigryter i steintøy og legg fisken oppå. Krydre godt med salt og pepper.
  • 4
    Hell til slutt vinen over og lekk lokket på.
  • 5
    Bak fisken i minigrytene med lokk i en forvarmet ovn på 125°C i 15-17 minutter. Fisken er ferdig når flakene deler seg.
  • 6
    Hollandaise: Eggeplommene piskes sammen med 1 ss sitronsaft og svart pepper i en skål over et vannbad. Pisk til eggeplommene blir luftige og lyse.
  • 7
    Hell smeltet smør i skålen i en tynn stråle. Hvis sausen blir for varm, eller hvis det kommer for mye smør i skålen på én gang, kan den skille seg.
  • 8
    Så snart du kan se at smøret har blandet seg i sausen, kan du helle i mer. Smak sausen til med mer sitron, pepper og dill.
  • 9
    Server hollandaisen til de bakte stykkene av torsk i minigrytene.
  • 10
    Tips:
  • 11
    Det er enkelt å anrette forrett eller brød i porsjoner direkte i minigryter og legge dem i ovnen.