- Oksekjøtt
Ingredienser
- 1 kg høyrygg av okse
- 250 g sideflesk
- 1 flaske aromatisk, mørk øl
- 1 purreløk
- 2 gulrøtter
- 2 store løk
- 3 ss soyasaus
- ½ ss hel sort pepper
- 3 enebær
- ½ rød chili
- 2 laurbærblader
- 4 fedd hvitløk
- 1 stor ss grovt salt
- 2–3 ss olivenolje
-
SLIK GJØR DU
-
1Skjær grønnsakene i store, grove biter.
-
2Skjær flesket i små terninger.
-
3Skjær kjøttet i passe store stykker.
-
4Legg alle ingrediensene i det ovale fatet med lokk.
-
5Brun i ovnen på 200 grader til kjøttet og grønnsakene har fått farge. Vend ingrediensene innimellom. Dette tar omtrent en halv time.
-
6Hell på vann til kjøttet og grønnsakene er halvveis dekket.
-
7Sett lokket på det ovale fatet og reduser temperaturen til 150 grader. Fortsett stekingen i ca 3 timer til. Rør i blandingen 3–4 ganger under steking, så alt kjøttet blir mørt.
-
8Hell væsken over i en gryte og kok den inn til den tykner.
-
9Hell den tyknede sausen over retten og server med potetmos.