- Frukt
Ingredienser
- 1/2 kopp brandy
- 500 g blandet og tørket frukt, som tranebær, sultanarosiner eller vanlige rosiner
- 1 ss kanel
- 2 ss malt ingefær
- 1 ts malt kardemomme
- 20 g kokosmasse, tørket
- Saften og det ytre skallet fra 1 appelsin
- 250 g smør, romtemperatur
- 250 g strøsukker
- 6 store egg fra frittgående høner
- 250 g siktet hvetemel
- 1 ts salt
- 1,5 ts bakepulver
- Saften og det ytre skallet fra 1 appelsin
- Vaniljekrem
- Melis
- Friske bær drysset med gull
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp brandyen. Tilsett fruktblandingen, kanel, ingefær, kardemomme, kokosmasse (tørket) og appelsinjuice. La det stå og hvile i 2 timer.
-
2Etter 2 timer setter du ovnen på forvarme på 160 °C vifte eller 180 °C på vanlig innstilling. Bland sammen smør og sukker til du får en lett og luftig blanding. Legg i eggene, ett av gangen, mens du pisker lett mellom hvert gang du legger til et egg.
-
3Ha i mel, salt og bakepulver og rør sammen til en lett blanding. Tilsett brandyblandingen og løft inn for å blande godt sammen. Legg blandingen over med skje i en innsmurt Le Creuset Bundt-kakeform eller en innsmurt 22 cm Signature Round-gryte.
-
4Sett inn i forhåndsvarmet ovn i 1 time og 20 minutter. La den stå til avkjøling i formen eller i gryten før du tar den ut for å skjære i skiver. Server med vaniljekrem, litt melis og spiselige, friske og høytidsstemte bær drysset med gull.