- Grønnsaker
Ingredienser
- 2 teskje spisskummenfrø
- 1 spiseskje korianderfrø
- 1 ts hvit pepper
- 2 -3hvitløksfedd
- 30 g ingefær
- 2 spiseskjeer soyasaus
- 1 rødløk
- 4 kaffirlimeblader
- 2 sitrongress (kun den hvite delen)
- 3 – 4 grønne chilier
- 20 g – 30 g frisk koriander
- 3 vårløk
- 1 spiseskje sesamolje
- 1 x thai grønn karripasta
- 1 spiseskje sesamolje
- 1 x 400 ml boks kokosmelk
- 1,5 liter grønnsakskraft
- 2 auberginer
- 1 boks baby bok choy
- Limesaft, fiskesaus og palmesukker etter smak
- Kokosris
- Vårløk
- Reddiker i tynne skiver
- Fersk basilikum, mynte og koriander
- Mungbønnespirer
- Sprø løk, til å strø over
- Saften og det ytre skallet fra fersk lime
-
SLIK GJØR DU
-
1
-
2Rist spisskummen og korianderfrø i en tørr stekepanne til de gir en god aroma. Ha det i en morter og bland til en fin masse. Tilsett det og resten av ingrediensene i en blender og bland til en pasta. Jo lenger du blander, jo grønnere blir den. Denne pastaen kan oppbevares i en krukke i opptil en uke i kjøleskapet. Alternativt kan du fryse den til du trenger den igjen.
-
3Stek den grønne arripastaen i sesamoljen i Toughened non-stick 28 cm lav sautergryte til den er velduftende og karamellisert. Tilsett kokosmelk og grønnsakskraft og la det småkoke i 10–15 minutter. Pannestek auberginene og baby bok-choi. Krydre etter eget ønske.
-
4Server i skåler med all topping og nyt varm med kokosris, sprø løk og velduftende urter.