Den ultimate risottoen

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Den ultimate risottoen
En ekte italiensk-sopp risotto du vil nyte gang på gang.
HOVEDINGREDIENSER
  • Ris og korn
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 90 g smør
  • 45 ml olivenolje
  • 2 løk, hakket
  • 4 hvitløksfedd
  • Et par kvaster av fersk timian
  • 250 g arborio-ris
  • 150 ml tørr hvitvin
  • 2 -3 liter kylling eller soppkraft
  • 100 g smør
  • 150 g parmesan
  • 600 g – 800 g blandet eksotisk sopp
  • Smak til med havsalt og nykvernet svart pepper
  • Salvie til pynt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
  • 2
    Tilsett smøret i en 24 cm rund Signature støpejernsgryte. Når det begynner å skumme, tilsetter du olivenoljen og steker løk og hvitløk med timian. Stek til løken er gjennomskinnelig. Tilsett risen og rist i ca. 5 minutter for å frigjøre stivelsen.
  • 3
    Ha over hvitvin og reduser til den er helt fordampet før du tilsetter buljongen. Tilsett varm kraft øse for øse og rør kontinuerlig over middels varme under hele koketiden. Gjenta til kraften er nesten tom. Smak på risen for å sjekke om de er nesten al dente.
  • 4
    Ta den av varmen før risottoen er ferdig, da den vil fortsette å koke i gryten. Avslutt med å tilsette smør og parmesan. Legg lokket på gryten uten å røre, og la det hvile i 2–3 minutter for å smelte. Mens du gjør dette, kan du steke soppen i en Toughened non-stick stekepanne i olivenolje til den er gyllenbrun.
  • 5
    Fjern lokket raskt, rør om risottoen med en slikkepott, og krydre etter smak. Den skal være glatt og fløyelsaktig, men ikke for tykk. Hvis den er tykk, kan du bare tilsette litt mer buljong og servere umiddelbart med pannestekt villsopp og salvie.