- Ris og korn
Ingredienser
- 90 g smør
- 45 ml olivenolje
- 2 løk, hakket
- 4 hvitløksfedd
- Et par kvaster av fersk timian
- 250 g arborio-ris
- 150 ml tørr hvitvin
- 2 -3 liter kylling eller soppkraft
- 100 g smør
- 150 g parmesan
- 600 g – 800 g blandet eksotisk sopp
- Smak til med havsalt og nykvernet svart pepper
- Salvie til pynt
-
SLIK GJØR DU
-
1
-
2Tilsett smøret i en 24 cm rund Signature støpejernsgryte. Når det begynner å skumme, tilsetter du olivenoljen og steker løk og hvitløk med timian. Stek til løken er gjennomskinnelig. Tilsett risen og rist i ca. 5 minutter for å frigjøre stivelsen.
-
3Ha over hvitvin og reduser til den er helt fordampet før du tilsetter buljongen. Tilsett varm kraft øse for øse og rør kontinuerlig over middels varme under hele koketiden. Gjenta til kraften er nesten tom. Smak på risen for å sjekke om de er nesten al dente.
-
4Ta den av varmen før risottoen er ferdig, da den vil fortsette å koke i gryten. Avslutt med å tilsette smør og parmesan. Legg lokket på gryten uten å røre, og la det hvile i 2–3 minutter for å smelte. Mens du gjør dette, kan du steke soppen i en Toughened non-stick stekepanne i olivenolje til den er gyllenbrun.
-
5Fjern lokket raskt, rør om risottoen med en slikkepott, og krydre etter smak. Den skal være glatt og fløyelsaktig, men ikke for tykk. Hvis den er tykk, kan du bare tilsette litt mer buljong og servere umiddelbart med pannestekt villsopp og salvie.