Dukkah

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Dukkah
Dukkah er en nøtte- og krydderblanding fra Nord-Afrika som er ideell som en lett snacks sammen med brød dyppet i en god olje. Dukkah kan også brukes som en sprø og deilig topping på salater, eller til panering.
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 100 g cashewnøtter
  • 50 g usaltede pistasjnøtter
  • 100 g hasselnøtter
  • 1 ss hvite sesamfrø
  • 1 ss sorte sesamfrø
  • 1 ss korianderfrø
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss fennikelfrø
  • 1 ss tørket oregano
  • 1-2 ts chiliflak
  • 1 ss salt
  • 1½ ts sorte pepperkorn
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Rist nøtter og krydder i en tørr panne, eller i ovnen. Varmeutviklingen frigir eteriske oljer og fremhever de mange smaksnyansene.
  • 2
    Krydderne er ferdigristede når de begynner å dufte. De må ikke ristes for lenge, da dette kan gi en bitter bismak.
  • 3
    Støt nøtter og krydder i en morter til de får en forholdsvis jevn konsistens.
  • 4
    Tips:
  • 5
    Rist nøttene og krydderne hver for seg, da nøttene skal riste litt lenger.