Ingredienser
- 100 g cashewnøtter
- 50 g usaltede pistasjnøtter
- 100 g hasselnøtter
- 1 ss hvite sesamfrø
- 1 ss sorte sesamfrø
- 1 ss korianderfrø
- 1 ss spisskummen
- 1 ss fennikelfrø
- 1 ss tørket oregano
- 1-2 ts chiliflak
- 1 ss salt
- 1½ ts sorte pepperkorn
-
SLIK GJØR DU
-
1Rist nøtter og krydder i en tørr panne, eller i ovnen. Varmeutviklingen frigir eteriske oljer og fremhever de mange smaksnyansene.
-
2Krydderne er ferdigristede når de begynner å dufte. De må ikke ristes for lenge, da dette kan gi en bitter bismak.
-
3Støt nøtter og krydder i en morter til de får en forholdsvis jevn konsistens.
-
4Tips:
-
5Rist nøttene og krydderne hver for seg, da nøttene skal riste litt lenger.