- Sjokolade
Ingredienser
- 200 g 70 % mørk sjokolade
- 200 g 70 % mørk sjokolade
- 4 eggehviter
- 2 eggeplommer
- 20 g sukker
- 1,2 dl helmelk
- 100 g sukker
- 80 g kremfløte med 30 % fett
- 1 klype fleur de sel (salt)
- 30 g ristede peanøtter
- Karamell og ristede peanøtter
-
SLIK GJØR DU
-
1Smør koppene i canneléskuffen med smør.
-
2Til moussen:
-
3Smelt sjokoladen i en bain-marie. Visp eggehvitene og sukkeret og bland med den smeltede sjokoladen til en mousse. Klem moussen inn i Le Creuset Canneléskuffen med en sprøytepose. En iskrempinne kan plasseres i hver kopp for at det skal være lettere å få dem løs. La dem fryse i fryseren over natten.
-
4Ta ut brettet av fryseren og la stå til det når romtemperatur. Ta ut canneléene. Smelt den mørke sjokoladen i en dobbelkjele. Dypp canneléene i sjokoladen og legg dem tilbake i brettet. Sett i kjøleskapet i 1 time.
-
5Til karamellen:
-
6Kok opp sukkeret i en liten kasserolle til det blir tørt, og varm kremen i en annen kasserolle. Når sukkeret har blitt gyllent, tilsett fløten uten varme og bland. Tilsett en klype fleur de sel (salt) og la blandingen avkjøle seg.
-
7Sett sammen:
-
8Ta brettet ut av kjøleskapet. Sett inn 15 g flytende karamell inn i midten av canneléen og topp med karamell og ristede nøtter.