Påske-cannelé med sjokolade, karamell og peanøtt

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
+10 +10
Påske-cannelé med sjokolade, karamell og peanøtt
Påskesjokoladecanneléen er inspirert av en barndomsfavoritt, og er en leken vri på et påskeegg for voksne. Påske-canneléen med sjokolademousse serveres best med et sjenerøs dekke med karamell og en klype stekte peanøtter.
HOVEDINGREDIENSER
  • Sjokolade
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

TIL SJOKOLADESKJELLENE
  • 200 g 70 % mørk sjokolade
TIL SJOKOLADEMOUSSEN
  • 200 g 70 % mørk sjokolade
  • 4 eggehviter
  • 2 eggeplommer
  • 20 g sukker
  • 1,2 dl helmelk
TIL KARAMELLEN
  • 100 g sukker
  • 80 g kremfløte med 30 % fett
  • 1 klype fleur de sel (salt)
  • 30 g ristede peanøtter
TIL TOPPINGEN
  • Karamell og ristede peanøtter
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Smør koppene i canneléskuffen med smør.
  • 2
    Til moussen:
  • 3
    Smelt sjokoladen i en bain-marie. Visp eggehvitene og sukkeret og bland med den smeltede sjokoladen til en mousse. Klem moussen inn i Le Creuset Canneléskuffen med en sprøytepose. En iskrempinne kan plasseres i hver kopp for at det skal være lettere å få dem løs. La dem fryse i fryseren over natten.
  • 4
    Ta ut brettet av fryseren og la stå til det når romtemperatur. Ta ut canneléene. Smelt den mørke sjokoladen i en dobbelkjele. Dypp canneléene i sjokoladen og legg dem tilbake i brettet. Sett i kjøleskapet i 1 time.
  • 5
    Til karamellen:
  • 6
    Kok opp sukkeret i en liten kasserolle til det blir tørt, og varm kremen i en annen kasserolle. Når sukkeret har blitt gyllent, tilsett fløten uten varme og bland. Tilsett en klype fleur de sel (salt) og la blandingen avkjøle seg.
  • 7
    Sett sammen:
  • 8
    Ta brettet ut av kjøleskapet. Sett inn 15 g flytende karamell inn i midten av canneléen og topp med karamell og ristede nøtter.