
Trenger du inspirasjon til frokost, brunsj eller lunsj? Her får du vårt forslag til en proteinrik og vakker rett som du kan lage på null komma niks. Egg, laks og grønnkål trenger bare å bakes i ovnen i små minigryter og pyntes med valgfri topping. Retten er opplagt å servere for mange mennesker, siden den krever minimalt med forberedelse og tilberedning, men du kan også fint lage én enkelt porsjon til deg selv.
HOVEDINGREDIENSER
- Egg
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 8 store egg
- 100 g røkt laks
- 50 g fersk grønnkål (uten stilk)
- Olivenolje
- Salt og pepper
- Ev. til pynt: bakte cherrytomater, parmesan, vårløk eller friske krydderurter
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp ovnen til 200 °C
-
2Ha et par dråper olivenolje i hver minigryte.
-
3Dekk bunnen med et par blader grønnkål og slå ut to egg i hver minigryte.
-
4Trykk en skive laks ned mellom eggene, og krydre med salt og pepper
-
5Sett minigrytene i et ovnsfast fat, og hell varmt vann i fatet til vannet når midten av minigrytene.
-
6Bak dem i ovnen i 25 minutter, eller til de har den tilberedning som du foretrekker
-
7Server porsjonene varme, ev. med brød til, og topp dem med f.eks. bakte cherrytomater, finrevet parmesan, vårløk i tynne skiver eller ferske krydderurter
-
8Tips
-
9Hvis du ønsker en annen smaksvariant, kan du bytte ut grønnkål og laks med spinat og parmaskinke