Egg en cocotte

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Egg en cocotte
Trenger du inspirasjon til frokost, brunsj eller lunsj? Her får du vårt forslag til en proteinrik og vakker rett som du kan lage på null komma niks. Egg, laks og grønnkål trenger bare å bakes i ovnen i små minigryter og pyntes med valgfri topping. Retten er opplagt å servere for mange mennesker, siden den krever minimalt med forberedelse og tilberedning, men du kan også fint lage én enkelt porsjon til deg selv.
HOVEDINGREDIENSER
  • Egg
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 8 store egg
  • 100 g røkt laks
  • 50 g fersk grønnkål (uten stilk)
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • Ev. til pynt: bakte cherrytomater, parmesan, vårløk eller friske krydderurter
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm opp ovnen til 200 °C
  • 2
    Ha et par dråper olivenolje i hver minigryte.
  • 3
    Dekk bunnen med et par blader grønnkål og slå ut to egg i hver minigryte.
  • 4
    Trykk en skive laks ned mellom eggene, og krydre med salt og pepper
  • 5
    Sett minigrytene i et ovnsfast fat, og hell varmt vann i fatet til vannet når midten av minigrytene.
  • 6
    Bak dem i ovnen i 25 minutter, eller til de har den tilberedning som du foretrekker
  • 7
    Server porsjonene varme, ev. med brød til, og topp dem med f.eks. bakte cherrytomater, finrevet parmesan, vårløk i tynne skiver eller ferske krydderurter
  • 8
    Tips
  • 9
    Hvis du ønsker en annen smaksvariant, kan du bytte ut grønnkål og laks med spinat og parmaskinke