- Egg
Ingredienser
- 8 store egg
- 100 g røkt laks
- 50 g fersk grønnkål (uten stilk)
- Olivenolje
- Salt og pepper
- Ev. til pynt: bakte cherrytomater, parmesan, vårløk eller friske krydderurter
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp ovnen til 200 °C
-
2Ha et par dråper olivenolje i hver minigryte.
-
3Dekk bunnen med et par blader grønnkål og slå ut to egg i hver minigryte.
-
4Trykk en skive laks ned mellom eggene, og krydre med salt og pepper
-
5Sett minigrytene i et ovnsfast fat, og hell varmt vann i fatet til vannet når midten av minigrytene.
-
6Bak dem i ovnen i 25 minutter, eller til de har den tilberedning som du foretrekker
-
7Server porsjonene varme, ev. med brød til, og topp dem med f.eks. bakte cherrytomater, finrevet parmesan, vårløk i tynne skiver eller ferske krydderurter
-
8Tips
-
9Hvis du ønsker en annen smaksvariant, kan du bytte ut grønnkål og laks med spinat og parmaskinke