En gryte quinoa med kikerter

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
En gryte quinoa med kikerter
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Bakte grønnsaker:
  • 1 stk. blomkål
  • 2 stk. rødløk
  • 1 stk. aubergine
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss karri
One Pot:
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 3 fedd hvitløk
  • ½ stk. chili
  • 1-1,5 ss karri
  • ½ ts koriander
  • 1 ts spisskummen
  • 3 stk. frosne limeblader
  • saft av 1 stk. sitron
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss sterk mangochutney
  • Ev. 2 ts agavesirup
  • 4 dl grønnsaksbuljong
  • 250 ml matlagingskrem
  • 2 dl quinoa
  • 1 boks kikerter
Topping:
  • Nøytral yoghurt
  • Avokado
  • Brød
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Bakte grønnsaker: Sett på ovnen på 200° varmluft og klargjør et stekebrett med bakepapir. Skjær blomkål i små buketter, rødløk i store båter, skjær aubergine på langs og deretter i skiver. Kast blomkål, rødløk og aubergine med olivenolje og karri. Stek i ca. 25 minutter til de er litt møre og gylne. I mellomtiden gjør du klar one pot-gryten.
  • 2
    FORBERED: Finhakk løk og hvitløk, og skyll quinoaen og kikertene godt i en sil. Forbered grønnsaksbuljong og mål opp krydderet i en liten bolle.
  • 3
    QUINOAGRYTE: Varm kjelen til middels varme, og tilsett olje. Fres løk og hvitløk til de blir myke. Tilsett chili, karri, koriander og spisskummen, og stek kort. Tilsett quinoa og kikerter i pannen, og la dem trekke ut smak fra krydderet. Tilsett saft fra 1 sitron, limeblad, soyasaus, mangochutney, grønnsaksbuljong og matfløte. Kok opp kjelen, og la det småkoke i ca. 20 minutter til quinoaen er ferdig. Rør 1–2 ganger underveis så quinoaen ikke brenner seg. Juster med ekstra buljong hvis du tror det er mangel på væske. Ta ut de bakte grønnsakene og vend dem i gryten. La retten småkoke i 5 minutter til den er gjennomvarm og kremaktig. Smak til med salt, pepper og ev. litt agavesirup for sødme og eplecidereddik for surhet.
  • 4
    SERVER: One pot-quinoa smaker godt med litt kjølig yoghurt, avokado og lekkert brød.
  • 5
    TIPS OG TRIKS
  • 6
    GRØNNSAKER: Du kan bytte ut og kombinere etter årstid og ønske. Prøv squash/paprika i stedet for aubergine og søtpotet/gresskar i små terninger i stedet for blomkål.
  • 7
    MATFLØTE VS. KOKOSMELK: Glad i kokosmelk? Du kan enkelt tilberede en gryte quinoa med kokosmelk i stedet for matfløte.
  • 8
    HOLDBARHET: Oppbevares i kjøleskapet i 2-4 dager. Kan nytes kald eller varm.