
I Frankrike er entrecôte et tynt stykke uten ben, som normalt serveres med pommes frites og bearnéssaus. Bearnés er basert på den franske «modersausen» hollandés, som er en klassisk følgesvenn til biff, men den kan kreve litt tid å lage. Vi guider deg på beste vis til den perfekte sausen og biffen, slik du kan imponere dem du er glad i.
HOVEDINGREDIENSER
- Oksekjøtt
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
Pastinakkfritter:
- 1 kg pastinakk
- 1 ss fennikelfrø
- 3 ss olivenolje
- 1 ss havsalt
- 3-4 kvister bladpersille
Bearnaisesaus:
- 1 dl estragoneddik
- 1 sjalottløk
- 1 kvist frisk estragon og 2–3 ss finhakket frisk estragon
- 4 eggeplommer
- 200 g smeltet smør
Entrecôte biffer:
- 4 entrecôte biffer av 200 g
- Havsalt
- Nykvernet pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 200°C
-
2Skrell pastinakkene med en tynnskreller og skjær dem i staver
-
3Knus fennikelfrøene i en morter. Vend pastinakkene i olivenolje, knuste fennikelfrø og havsalt i en stor bolle.
-
4Vend det hele grundig rundt, slik at pastinakkene er dekket av fennikelfrø og olje
-
5Legg pastinakkstavene på en bakeplate kledt med bakepapir. Bak dem til de er møre og sprø, ca. 30–35 minutter
-
6Hell estragoneddik i en liten kasserolle. Finhakk sjalottløken og tilsett sammen med en kvist estragon. La det koke inn til 2-3 spiseskjeer
-
7Hell eggeplommene, den innkokte løken og et par dråper vann i en sausekjele
-
8Sett kjelen på moderat varme og pisk til det er jevnt og luftig. Du må piske kontinuerlig til sausen begynner å tykne.
-
9Hell det smeltede smøret i sausen litt etter litt, og fortsett å piske til du får en tykk, gul, kremaktig saus. Smak til med salt og pepper.
-
10Rør inn nyhakket estragon
-
11Tørk av kjøttet med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper
-
12Varm langsomt opp en grillpanne ved middels varme til den er glohet
-
13Stek to biffer i gangen i 3–4 minutter på hver side. Ikke vend biffene før det har gått minst 3 minutter, ellers slipper de ikke pannen
-
14Hakk persillen og vend de sprøe stavene i persillen
-
15Tips:
-
16Ikke legg kjøttet direkte i pannen fra kjøleskapet, men la det ligge på kjøkkenbordet i ca. ½ time, slik at kjøttet er temperert