- Oksekjøtt
Ingredienser
- 1 kg pastinakk
- 1 ss fennikelfrø
- 3 ss olivenolje
- 1 ss havsalt
- 3-4 kvister bladpersille
- 1 dl estragoneddik
- 1 sjalottløk
- 1 kvist frisk estragon og 2–3 ss finhakket frisk estragon
- 4 eggeplommer
- 200 g smeltet smør
- 4 entrecôte biffer av 200 g
- Havsalt
- Nykvernet pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 200°C
-
2Skrell pastinakkene med en tynnskreller og skjær dem i staver
-
3Knus fennikelfrøene i en morter. Vend pastinakkene i olivenolje, knuste fennikelfrø og havsalt i en stor bolle.
-
4Vend det hele grundig rundt, slik at pastinakkene er dekket av fennikelfrø og olje
-
5Legg pastinakkstavene på en bakeplate kledt med bakepapir. Bak dem til de er møre og sprø, ca. 30–35 minutter
-
6Hell estragoneddik i en liten kasserolle. Finhakk sjalottløken og tilsett sammen med en kvist estragon. La det koke inn til 2-3 spiseskjeer
-
7Hell eggeplommene, den innkokte løken og et par dråper vann i en sausekjele
-
8Sett kjelen på moderat varme og pisk til det er jevnt og luftig. Du må piske kontinuerlig til sausen begynner å tykne.
-
9Hell det smeltede smøret i sausen litt etter litt, og fortsett å piske til du får en tykk, gul, kremaktig saus. Smak til med salt og pepper.
-
10Rør inn nyhakket estragon
-
11Tørk av kjøttet med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper
-
12Varm langsomt opp en grillpanne ved middels varme til den er glohet
-
13Stek to biffer i gangen i 3–4 minutter på hver side. Ikke vend biffene før det har gått minst 3 minutter, ellers slipper de ikke pannen
-
14Hakk persillen og vend de sprøe stavene i persillen
-
15Tips:
-
16Ikke legg kjøttet direkte i pannen fra kjøleskapet, men la det ligge på kjøkkenbordet i ca. ½ time, slik at kjøttet er temperert