- Frukt
Ingredienser
- 100 g lyst rørsukker
- 100 g mykt smør
- 2 egg
- 100 g råmarsipan
- 150 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 epler (rives i røren)
- 2–3 epler til toppen
-
SLIK GJØR DU
-
1Pisk sukker og smør luftig
-
2Tilsett eggene ett av gangen og rør grundig mellom hvert egg
-
3Riv marsipanen og vend den inn i blandingen
-
4Sikt hvetemel og bakepulver så det ikke klumper seg, og vend det inn i røren
-
5Riv to epler med skallet på og vend alle ingrediensene sammen
-
6Hell deigen i en tykkbunnet panne som er smurt med smør
-
7Skjær 2–3 epler i små skiver og anrett på toppen av kaken
-
8Stek eplekaken ved 175 grader i ca. 35–40 minutter. Kaken må være ferdigstekt i midten før den tas ut
-
9La kaken avkjøles før den tas ut av stekepannen
-
10Tips:
-
11Nyt eplekaken varm eller kald med iskrem eller crème fraîche på toppen