- Grønnsaker
Ingredienser
- 30 ml (2 spiseskjeer) olivenolje
- 1 gul løk, finskåret i terninger
- 200 g (3 middels store) squash, skåret i terninger
- 300 g (2,5 kopp) friske sukkererter eller frosne grønne erter
- 4 kopper (1 liter) grønnsakkraft eller kyllingkraft
- 20 g (1 kopp) friske mynteblader
- God håndfull flat persille
- 15 ml (1 spiseskje) sitronsaft
- 125 ml (1/2 kopp) naturlig yoghurt, pluss ekstra til servering
- Havsalt i flak og nykvernet svart pepper
- 100 g mandler, tørristet og grovhakket
- Stor bunt mynteblader, plukket og finhakket
- Flere kvaster av frisk dill, grovhakket
- Det ytre skallet fra 1 sitron
- 45 ml (3 spiseskjeer) sitronsaft
- 60 ml (1/4 kopp) extra virgin olivenolje
- Havsalt i flak og nykvernet svart pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp olje i en Le Creuset Signature rund gryte i støpejern (22 cm). Ha i løk og la den surre på middels varme til den er mørnet, i omtrent 12–15 minutter. Tilsett squash, smak til med litt salt og pepper før du steker i 3–4 minutter. Ha i erter og kraft, legg lokket delvis over og la det småkoke i 15 minutter.
-
2Rør inn mynte, persille og sitronsaft. Bruk en liten blender mens du pisker suppen jevn. Ha i yoghurt og varm opp forsiktig.
-
3Øs ut i skåler og server med et dryss av ekstra yoghurt og en skje med salsa på mynte og mandler.