Erte- og courgettesuppe med mandelsalsa

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Erte- og courgettesuppe med mandelsalsa
Server denne supersunne suppen som en lett lunsj eller forrett. Salsa med mynte og mandler gir denne jevne suppen litt ekstra knas.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 30 ml (2 spiseskjeer) olivenolje
  • 1 gul løk, finskåret i terninger
  • 200 g (3 middels store) squash, skåret i terninger
  • 300 g (2,5 kopp) friske sukkererter eller frosne grønne erter
  • 4 kopper (1 liter) grønnsakkraft eller kyllingkraft
  • 20 g (1 kopp) friske mynteblader
  • God håndfull flat persille
  • 15 ml (1 spiseskje) sitronsaft
  • 125 ml (1/2 kopp) naturlig yoghurt, pluss ekstra til servering
  • Havsalt i flak og nykvernet svart pepper
TIL MANDEL- OG MYNTESALAT
  • 100 g mandler, tørristet og grovhakket
  • Stor bunt mynteblader, plukket og finhakket
  • Flere kvaster av frisk dill, grovhakket
  • Det ytre skallet fra 1 sitron
  • 45 ml (3 spiseskjeer) sitronsaft
  • 60 ml (1/4 kopp) extra virgin olivenolje
  • Havsalt i flak og nykvernet svart pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm opp olje i en Le Creuset Signature rund gryte i støpejern (22 cm). Ha i løk og la den surre på middels varme til den er mørnet, i omtrent 12–15 minutter. Tilsett squash, smak til med litt salt og pepper før du steker i 3–4 minutter. Ha i erter og kraft, legg lokket delvis over og la det småkoke i 15 minutter.
  • 2
    Rør inn mynte, persille og sitronsaft. Bruk en liten blender mens du pisker suppen jevn. Ha i yoghurt og varm opp forsiktig.
  • 3
    Øs ut i skåler og server med et dryss av ekstra yoghurt og en skje med salsa på mynte og mandler.