- Grønnsaker
Ingredienser
- 1 bunt vårløk
- 1 ts kokosolje eller olivenolje
- 1 kg frosne erter
- 1 x 400 g kokosmelk, men behold litt av kremen øverst for å småhelle over
- 1 ss grønnsaksbuljong i pulverform eller ½ buljongterning
- 1 stor bunt basilikum
- 1 sitronen
- Kaldpresset olivenolje
-
SLIK GJØR DU
-
1Fyll og kok opp tekannen og hent ut alt av ingredienser og utstyr, klart til å komme i gang.
-
2Sett over en Le Creuset 24 cm rund gryte med lokk på lav til middels varme.
-
3Finhakk vårløken og legg i pannen med kokosolje i 4 minutter til den er mørnet.
-
4Ha ertene i pannen med kokosmelk, buljongpulver eller buljongterningen og tilsett 750 ml kokende vann før du setter på lokket og koker opp.
-
5Så snart det koker opp, la det småkoke, stadig på middels varme i 6 minutter til ertene er kokt.
-
6Trekk av varmen. Sett til det meste du har av basilikum, med stilker og alt, og saften fra sitronen og bruk en håndvisp og bland godt sammen til du får en helt jevn suppe.
-
7Øs ut i boller ved servering med litt olivenolje og det du har igjen av basilikum.
-
8Dryss over det du har igjen av kokosmelk og rør forsiktig rundt i suppen.