- Grønnsaker
Ingredienser
- 400 g tørkede kikerter
- 1 bunt bladpersille
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss tahini
- 1 ss støtt spidsskummen
- 1 ss hel koriander
- 1 økologisk sitron
- 1 ts bakepulver
- 2 ss hvetemel
- Olje til steking
- 200 g røykelaks
- 1 dl tahini
- 1 ss soya
- Saften av 1 lime
- 1 fedd hvitløk
- 1 dl yoghurt
- 2–3 ss hakket, frisk mynte
- 1 knivsodd salt
- ½ dl vann
-
SLIK GJØR DU
-
1Skyll kikertene grundig. Legg ertene i bløt i rikelig med kaldt vann i 8–10 timer. Skyll ertene igjen og mos de rå i en blender.
-
2Skyll og grovhakk persillen. Skrell løk og hvitløk og kutt i små biter. Legg persille, løk og hvitløk i blenderen.
-
3Tilsett tahini, spisskummen, koriander, sitronsaft, revet sitronskall, bakepulver og mel. Blend alt sammen med kikertene til en jevn, grov masse.
-
4Form ca. 25 små kuler av massen med hendene.
-
5Varm oljen i en munkepanne. Stek falafelene til de er gylne og sprø. Vend dem under stekingen. Legg falafelene på kjøkkenpapir og la fettet renne av.
-
6Lag tahinisausen:
-
7Legg alle ingrediensene i en blender og blend til en tykk saus.
-
8Tilsett mer vann eller limesaft hvis den er for tykk.
-
9Server falafelene med røykelaksskiver og tahinisaus.