Fargerike gulrøtter med geitost

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Fargerike gulrøtter med geitost
Perfekt som forrett i Le Creusets ovale gryte i stentøy.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 500 g gulrøtter i flere farger
  • 1 ss rosmarin, frisk hakket
  • 2 ss olivenolje
  • 1–2 ss bringebæreddik
  • 120 g myk hvit geitost
  • 1 ss honning
  • 1 ts timianblader
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 200 °C (vifte). Vask gulrøttene godt, skrell og skjær dem i to eller i fjerdedeler på langs etter hvor store de er. Videre skjærer du i 10 cm lange stenger.
  • 2
    Bland salt, rosmarin, olivenolje og bringebæreddik og fordel jevnt i fire små ovale stentøysgryter og sett i ovnen i omtrent 15–20 minutter.
  • 3
    Videre smuldrer du geitosten, strør over med timianblader og honning. Fordel blandingen mellom de små grytene og sett inn i ovnen i 5 minutter til, uten lokk, så osten blir varm og smelter litt.
  • 4
    Serveres med ristet baguette eller ciabatta.