Fargerike gulrøtter med geitost
VANSKELIGHET
Enkel
Enkel
MATLAGING
Under 1 time
Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4
2-4
- Slett Legg til i kokebok
- DEL
- Slett Legg til i kokebok
- DEL
Perfekt som forrett i Le Creusets ovale gryte i stentøy.
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 500 g gulrøtter i flere farger
- 1 ss rosmarin, frisk hakket
- 2 ss olivenolje
- 1–2 ss bringebæreddik
- 120 g myk hvit geitost
- 1 ss honning
- 1 ts timianblader
- Salt og nykvernet svart pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 200 °C (vifte). Vask gulrøttene godt, skrell og skjær dem i to eller i fjerdedeler på langs etter hvor store de er. Videre skjærer du i 10 cm lange stenger.
-
2Bland salt, rosmarin, olivenolje og bringebæreddik og fordel jevnt i fire små ovale stentøysgryter og sett i ovnen i omtrent 15–20 minutter.
-
3Videre smuldrer du geitosten, strør over med timianblader og honning. Fordel blandingen mellom de små grytene og sett inn i ovnen i 5 minutter til, uten lokk, så osten blir varm og smelter litt.
-
4Serveres med ristet baguette eller ciabatta.