Fårikål

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Fårikål
Har du forsøkt og lage nasjonalretten fårikål i en støpejernsgryte? Støpejernet tåler høye temperaturer og konstant varme, hvilket gjør den ideell for tilberedning av mørt lammekjøtt og silkebløt kål. Retten passer perfekt til de kalde månedene, hvor man behøver noe å varme seg på. Serveres den med poteter til, smaker den ekstra godt.
HOVEDINGREDIENSER
  • Lam
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 kg hodekål
  • 2 kg lammekjøtt
  • Pepperkorn
  • Hvetemel
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    I en stor gryte, legg lagvis kål og kjøtt
  • 2
    Ha litt hvetemel, salt og pepperkorn på hvert lag med kål
  • 3
    Hell over vann, slik at øverste lag dekkes
  • 4
    Kok opp og fjern skum
  • 5
    La det dampes på middels varme i 1-1,5 time
  • 6
    Serveres gjerne med litt persille og kokte poteter.