- Kjøtt
Ingredienser
- 2,8 kg hel entrecote
- 1 sitron, skåret i skiver
- 15 g timian
- 15 g rosmarin
- 500 g blandede villsopp i skiver
- 100 g brødsmuler
- 100 g pistasjnøtter, ristet
- saft og skall av 1 sitron
- 1 teskje hakket timian
- 1 teskje hakket oregano
- 1 teskje olivenolje
- 1 ss smør
- Salt og sort pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 180 °C.
-
2For å lage fyllet: Sett en stor stekepanne over middels varme, og ha olivenolje på. Stek soppene til de er gylne, og sett dem til side. Bruk den samme pannen til å riste brødsmulene i smør til de er gylne, og sett dem til side. Ha pistasjnøtter, stekt sopp, ristede brødsmuler og krydder i en blender, og blend til stykkene blir mellomstore til fine. Ha sitronskall og -saft, olivenolje og hakkede urter i en skål. Rør det sammen, og smak til. Set det til side.
-
3Slik lager du entrecoten: Fjern snoren fra den sammenrullede steken, og smak kjøttet godt til. Ha fyllet i midten, og rull kjøttet sammen igjen. Snør stegen med kjøttsnor. Varm opp en stor stekepanne med litt olivenolje. Brun kjøttet på fettsiden for å forsegle overflaten til det er gyllent. Dekk bunnen av din Le Creuset Oval støpejernsgryte 31 cm med sitronskiver, timian og rosmarin, og legg kjøttet på.
-
4Stek i ovnen i 30 minutter, legg aluminiumsfolie eller bakepapir løst over kjøttets overflate, og sett gryten i ovnen igjen i 30 minutter. Ta steken ut av ovnen, og hell den over med saften fra gryten. Dekk den til med aluminiumsfolie eller bakepapir, og stek i ovnen igjen i 30–40 minutter til den er middels stekt. La kjøttet hvile. Dette trinnet er avgjørende for å fordele saften og gjøre hele steken mør. Skjær ut og server med ristede nye poteter og blansjerte grønne bønner.