Farsert entrecote

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
8-10 8-10
Farsert entrecote
Saftig entrecote uten bein. Kjøttet marineres for å gjøre det mørt, smakes til med lekker pepper og aromatiske urter og ovnsstekes langsomt til det er perfekt gyllenbrunt. Steken skal hvile før man skjærer den ut for å sikre at kjøttet blir saftig hele veien gjennom. Perfekt til spesielle anledninger og festlige middager!
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Til din entrecote
  • 2,8 kg hel entrecote
  • 1 sitron, skåret i skiver
  • 15 g timian
  • 15 g rosmarin
Til fyllet
  • 500 g blandede villsopp i skiver
  • 100 g brødsmuler
  • 100 g pistasjnøtter, ristet
  • saft og skall av 1 sitron
  • 1 teskje hakket timian
  • 1 teskje hakket oregano
  • 1 teskje olivenolje
  • 1 ss smør
  • Salt og sort pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C.
  • 2
    For å lage fyllet: Sett en stor stekepanne over middels varme, og ha olivenolje på. Stek soppene til de er gylne, og sett dem til side. Bruk den samme pannen til å riste brødsmulene i smør til de er gylne, og sett dem til side. Ha pistasjnøtter, stekt sopp, ristede brødsmuler og krydder i en blender, og blend til stykkene blir mellomstore til fine. Ha sitronskall og -saft, olivenolje og hakkede urter i en skål. Rør det sammen, og smak til. Set det til side.
  • 3
    Slik lager du entrecoten: Fjern snoren fra den sammenrullede steken, og smak kjøttet godt til. Ha fyllet i midten, og rull kjøttet sammen igjen. Snør stegen med kjøttsnor. Varm opp en stor stekepanne med litt olivenolje. Brun kjøttet på fettsiden for å forsegle overflaten til det er gyllent. Dekk bunnen av din Le Creuset Oval støpejernsgryte 31 cm med sitronskiver, timian og rosmarin, og legg kjøttet på.
  • 4
    Stek i ovnen i 30 minutter, legg aluminiumsfolie eller bakepapir løst over kjøttets overflate, og sett gryten i ovnen igjen i 30 minutter. Ta steken ut av ovnen, og hell den over med saften fra gryten. Dekk den til med aluminiumsfolie eller bakepapir, og stek i ovnen igjen i 30–40 minutter til den er middels stekt. La kjøttet hvile. Dette trinnet er avgjørende for å fordele saften og gjøre hele steken mør. Skjær ut og server med ristede nye poteter og blansjerte grønne bønner.