- Frukt
Ingredienser
- 60 g eggehvite fra store frittgående høner
- 110 g lysebrunt sukker
- 2 ml hvitvinseddik
- 2 g potetmel
- 9 fersken eller nektariner, hele eller delt
- 1 x 750 ml musserendehvitvin eller musserende vin
- 1 vaniljestang, frøene skrapt ut
- Det ytre skallet fra 1 sitron
- 100 g brunt sukker
- Crème fraiche eller yoghurt naturell til servering
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett på forvarme: 140 °C / 120 °C varmluft / gassmerke 3.
-
2Sett 2 x 25 cm bakebrett inn med bakepapir.
-
3Med en elektrisk håndvisp rører du eggehvitene godt sammen til det skummer. Tilsett sukker, enspiseskje om gangen mens du pisker fort til alt sukkeret er i. Blandingenser kanskje litt kornete ut på grunn av det grove brune sukkeret. Deretter visper du sammen eddikog potetmel.
-
4Legg på klatter i størrelse med store skjeer på bakebrett innsatt med bakepapir. Pass på at det ermellomrom mellom alle klattene. Stek i 90 minutter. Med pikekyssene i ovnen, skrur du ovnen av tilden er helt avkjølt.
-
5Lag et kryss i bunnen av hver fersken med en skarp kniv slik at skalletskrelles lett av.
-
6I en Le Creuset Signature rund gryte (20 cm) har du i musserende vin, vanilje, det ytre skallet av sitron ogbrunt sukker. La det småkoke under stadig omrøring til sukkeret er løst opp.
-
7Deretter tilsetter du fersken og posjerer i 8–10 minutter, eller til de mørnes. Fjern dem fra væsken du brukte til posjeringog sett dem på rist til avkjøling i kjøleskapet.
-
8La væsken du har igjen koke ned til du får en lett sirupkonsistens. Etter 20–30 minutter skrur du av varmenog setter til avkjøling.
-
9Helles over ferskenene og serveres med sukkersøte pikekyss og pisket crème fraiche eller yoghurtnaturell.