Fisk à la Provence

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Fisk à la Provence
Uansett om du er en forsiktig nybegynner eller en selvsikker ekspert, vil du synes at denne oppskriften både er lett å følge og lett å lykkes med. Det er en oppskrift som snart vil bli en fast del av repertoaret ditt. Retten er sunn, vakker og kan lages med en hvilken som helst fast, hvit fisk. Derfor kan du fint velge et billigere alternativ til den dyre torsken, eller du kan velge det som for tiden er på tilbud hos fiskehandleren din.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 1 finhakket rødløk
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 røde paprika, skåret i fine strimler
  • 200 g cherrytomater
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ts Herbes de Provence-krydder, tørket
  • 20 svarte oliven, uten stein og delt i to
  • 4 tykke stykker hvit fisk à ca. 250 g, uten skinn (f.eks. torsk, kveite, hyse eller lyr)
  • Salt og pepper
  • Fersk persille til pynt, finhakket
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm opp ovnen til 200 °C
  • 2
    Varm opp støpejernsgryten ved middels varme.
  • 3
    Tilsett olivenolje og løk og sauter til løkene er myke. Tilsett hvitløk og paprika og stek til de er møre
  • 4
    Tilsett cherrytomater og stek i 2 minutter.
  • 5
    Tilsett hakkede tomater, krydder og oliven.
  • 6
    Skru ned til lav varme og la det småkoke (med/uten lokk) i 20 minutter
  • 7
    Dekk en langpanne med bakepapir. Rens fisken, klapp den tørr med kjøkkenpapir, fordel på bakepapiret og krydre med salt og pepper.
  • 8
    Dekk fisken med enda et stykke bakepapir og stikk endene inn under fiskestykkene, slik at de ligger i en lomme. På den måten holder du på dampen.
  • 9
    Bak dem i ovnen til de er ferdig tilberedt. Det tar ca. 12 til 15 minutter
  • 10
    Smak til tomatsausen med salt og pepper og tilsett eventuelt litt mer olivenolje hvis sausen er for tykk
  • 11
    Fordel den ønskede mengden tomatsaus i fire skåler, legg et fiskestykke oppå, dryss med persille og server