- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 2 ss olivenolje
- 1 finhakket rødløk
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2 røde paprika, skåret i fine strimler
- 200 g cherrytomater
- 1 boks hakkede tomater
- 2 ts Herbes de Provence-krydder, tørket
- 20 svarte oliven, uten stein og delt i to
- 4 tykke stykker hvit fisk à ca. 250 g, uten skinn (f.eks. torsk, kveite, hyse eller lyr)
- Salt og pepper
- Fersk persille til pynt, finhakket
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp ovnen til 200 °C
-
2Varm opp støpejernsgryten ved middels varme.
-
3Tilsett olivenolje og løk og sauter til løkene er myke. Tilsett hvitløk og paprika og stek til de er møre
-
4Tilsett cherrytomater og stek i 2 minutter.
-
5Tilsett hakkede tomater, krydder og oliven.
-
6Skru ned til lav varme og la det småkoke (med/uten lokk) i 20 minutter
-
7Dekk en langpanne med bakepapir. Rens fisken, klapp den tørr med kjøkkenpapir, fordel på bakepapiret og krydre med salt og pepper.
-
8Dekk fisken med enda et stykke bakepapir og stikk endene inn under fiskestykkene, slik at de ligger i en lomme. På den måten holder du på dampen.
-
9Bak dem i ovnen til de er ferdig tilberedt. Det tar ca. 12 til 15 minutter
-
10Smak til tomatsausen med salt og pepper og tilsett eventuelt litt mer olivenolje hvis sausen er for tykk
-
11Fordel den ønskede mengden tomatsaus i fire skåler, legg et fiskestykke oppå, dryss med persille og server