- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 450 g lys fisk: filet av sei, torsk og kolje
- 1 løk
- 2 ss hvetemel
- 2 egg
- 2 ss dill (kan utelates)
- 2 ss vegetabilsk olje
- 1 ts salt
- Sort pepper
- 150 g persillerot
- 150 g gulrøtter
- 1 dl yoghurt
- 2 ss majones
- 2 ss kapers
- Salt og pepper
- Kokte nypoteter
- Dill
- Sitroner
-
SLIK GJØR DU
-
1Sjekk fisken grundig for bein, og skjær den i mindre stykker.
-
2Rens løken, og grovhakk den.
-
3Kjør fisk og løk gjennom en kjøttkvern.
-
4Rør farsen godt sammen med salt og mel, og tilsett et egg om gangen.
-
5Smak fiskefarsen til med hakket dill, pepper og salt.
-
6Stek fiskekakene i olje ca. 3 minutter på hver side.
-
7Riv grønnsakene fint.
-
8Rør yoghurt sammen med majonesen og finhakket kapers og vend grønnsakene ned i massen. Smak til med salt og pepper.
-
9Anrett de varme fiskekakene med rå remulade og poteter, og server med sitronbåter.
-
10Sjekk fisken grundig for bein, og skjær den i mindre stykker.