Flettekake med kirsebær

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 2 timer Under 2 timer
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Flettekake med kirsebær
Den perfekte kombinasjonen av søtt og syrlig. Server flettekaken varm med crème fraîche eller vaniljeis.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

DEIG:
  • 250 g hvetemel
  • 100 g melis
  • Et dryss salt
  • 200 g mykt smør
  • 2 eggeplommer
KAKEFYLL:
  • 1 kg frosne kirsebær (uten steiner)
  • 100 g brunt sukker, pluss ekstra til å drysse på
  • 1 vaniljestang
  • 1 sitron
  • 1 egg
  • 1 ss melk
TIL SERVERING:
  • Crème fraîche eller vaniljeis
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sikt hvetemel, melis og salt i en stor skål. Smuldre smøret i blandingen med fingrene til det har samme konsistens som rasp. Tilsett eggeplommer, og bland deigen raskt – unngå å jobbe for mye med den. Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i 30 minutter.
  • 2
    Når deigen er avkjølt, rulles den ut mellom to bakepapir til en tykkelse på cirka 5 mm. La deigen avkjøles i ytterligere 20 minutter i kjøleskapet før du skjærer den til.
  • 3
    Strimlene til toppen av kaken skal være cirka 2 x 28 cm, og du trenger 10 stk. Når du har skåret dem til, setter du dem til kjøling igjen i minst 30 minutter. Det er viktig å kjøle ned deigen jevnlig. Da blir den enklere å jobbe med, og du får penest resultat når kaken er ferdig.
  • 4
    Rens vaniljestangen, og skrap ut kornene. Ha dem i en Le Creuset stekepanne i støpejern (26 cm) sammen med kirsebær, brunt sukker samt finrevet skall og saft av sitronen. Kok opp, og reduser deretter varmen, slik at kirsebærene bare småkoker. Når bærene er myke, ha dem over i en skål. La saften bli i pannen, og kok den til en sirupskonsistens.
  • 5
    Ha kirsebærene tilbake i pannen, og slå av varmen. La pannen kjøle seg av, og sett den deretter i kjøleskapet til kirsebærene er helt kalde. Dette er viktig, fordi deigen smelter hvis kakefyllet er varmt.
  • 6
    Når kirsebærfyllet er avkjølt, flettes deigstrimlene på toppen. Bland egget og melken sammen, og pensle deigen. Dryss med brunt sukker, og sett kaken i kjøleskapet i 15 minutter.
  • 7
    Varm ovnen til 180 °C (vanlig ovn).
  • 8
    Bak kaken i 20–30 minutter til deigen er gyllen og kirsebærene bobler. Server varm med crème fraîche eller vaniljeis.