- Brød og korn
Ingredienser
- 25 g gjær
- 7 dl lunkent vann
- 1,5 dl olivenolje
- 20 g havsalt
- 1100 g tipo 00 hvetemel
- 100 g oliven
- 50 g valnøttkjerner
- 100 g tørket fiken
-
SLIK GJØR DU
-
1Smuldre gjæren i en bolle, i lunkent vann tilsatt 1 dl olivenolje. Tilsett salt og mel litt av gangen. Elt i ca. 10 minutter til deigen er smidig og glatt.
-
2La deigen heve i minst 3 timer under et kjøkkenhåndkle (bruk mindre gjær hvis du planlegger å heve deigen i mer enn 3 timer).
-
3Pensle buffetgryten med olivenolje og hell deigen forsiktig ned i gryten.
-
4Trykk deigen utover til den fyller hele gryten og la den heve i ytterligere 1 time.
-
5Forvarm ovnen til 225 °C. Lag små fordypninger i deigen med fingrene og fordel oliven, valnøtter og tørket fiken i fordypningene.
-
6Drypp litt olivenolje utover deigen og dryss med havsalt. Sett gryten i ovnen i 20-25 minutter, til brødet får en gyllenbrun overflate.
-
7Avkjøl brødet på rist. Brødet kan deretter brytes i mindre stykker. Server gjerne med olivenolje og havsalt.