- Brød og korn
Ingredienser
- 250 ml olivenolje
- 10 g frisk timian (blader)
- 1 sitron i tynne skiver
- 360 ml varmt vann
- 8 g tørrgjær
- 400 g mel med lavt gluteninnhold
- 10 g fint salt
- 1 ss frisk timian (blader)
- Skallet av 1 sitron
-
SLIK GJØR DU
-
1Slik gjør du olivenoljen klar: Varm opp olivenolje, sitronskiver og 10 g timian i en liten gryte ved lav varme. La det småkoke i 15 minutter, og sett det til side for å kjøle av.
-
2Slik lager du focaccia: Ha varmt vann og gjær i en stor røreskål, og pisk for å løse opp gjæren. Tilsett mel og deretter salt, timianblader og sitronskall. Bland sammen med en hard slikkepott til du får en bløt, men rustikk og fortsatt litt klistrete deig. Dekk til med et kjøkkenhåndkle, og sett skålen på et varmt sted på kjøkkenet i 20 minutter.
-
3Gjør hendene dine fuktige, og form deigen til en skål. Ta opp en håndfull deig, og smekk dem tilbake i skålen til deigen ser glatt ut og det dannes små bobler. Fortsett i ca. 2–3 minutter. Drypp tre spiseskjeer av olivenoljen over deigen, og la deigen heve i ytterligere 20 minutter i en tildekket skål.
-
4Forvarm ovnen til 250 °C. Hell deigen ut på kjøkkenbordet, og fold den et par ganger. Smør et Le Creuset 26 cm Thyme Heritage-fat med litt olivenolje, og legg deigen i. Fordel deigen med hendene, slik at den hele bunnen på fatet. Drypp tre spiseskjeer av oljen over deigen, og la den heve i ytterligere 20 minutter avdekket. Du burde kunne se at det dannes små bobler på deigens overflate. Stikk forsiktig hull i deigen med fingerspissene, og smak til med fint salt.
-
5Legg sitronskivene fra din olivenoljen på brødet, og drypp litt mer olje på. Hvis du lager flere minibrød, deler du deigen opp i 8 deler, legger dem i Le Creuset-ramekiner og gjentar de siste trinnene for hvert brød.
-
6Bak brødet i 35 minutter til det er gyllent, og minibrødene i 20–25 minutter. La brødet hvile litt, og server det lunt med den smakfulle oljen og balsamicoeddik til.