Focaccia med sitron og timian

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 2 timer Under 2 timer
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Focaccia med sitron og timian
Lekkert italiensk brød som kombinerer jordaktige toner av timian med friske noter fra sitronskall. Focaccia-deigen blandes med olivenolje, som gir den en saftig konsistens og en sprø skorpe. Brødet toppes med sitronskall, timianblader og havsaltflak, som gjør det perfekt til supper eller salater, men kan også nytes som det er.
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød og korn
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Til olivenoljen
  • 250 ml olivenolje
  • 10 g frisk timian (blader)
  • 1 sitron i tynne skiver
Til focaccia-deigen
  • 360 ml varmt vann
  • 8 g tørrgjær
  • 400 g mel med lavt gluteninnhold
  • 10 g fint salt
  • 1 ss frisk timian (blader)
  • Skallet av 1 sitron
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Slik gjør du olivenoljen klar: Varm opp olivenolje, sitronskiver og 10 g timian i en liten gryte ved lav varme. La det småkoke i 15 minutter, og sett det til side for å kjøle av.
  • 2
    Slik lager du focaccia: Ha varmt vann og gjær i en stor røreskål, og pisk for å løse opp gjæren. Tilsett mel og deretter salt, timianblader og sitronskall. Bland sammen med en hard slikkepott til du får en bløt, men rustikk og fortsatt litt klistrete deig. Dekk til med et kjøkkenhåndkle, og sett skålen på et varmt sted på kjøkkenet i 20 minutter.
  • 3
    Gjør hendene dine fuktige, og form deigen til en skål. Ta opp en håndfull deig, og smekk dem tilbake i skålen til deigen ser glatt ut og det dannes små bobler. Fortsett i ca. 2–3 minutter. Drypp tre spiseskjeer av olivenoljen over deigen, og la deigen heve i ytterligere 20 minutter i en tildekket skål.
  • 4
    Forvarm ovnen til 250 °C. Hell deigen ut på kjøkkenbordet, og fold den et par ganger. Smør et Le Creuset 26 cm Thyme Heritage-fat med litt olivenolje, og legg deigen i. Fordel deigen med hendene, slik at den hele bunnen på fatet. Drypp tre spiseskjeer av oljen over deigen, og la den heve i ytterligere 20 minutter avdekket. Du burde kunne se at det dannes små bobler på deigens overflate. Stikk forsiktig hull i deigen med fingerspissene, og smak til med fint salt.
  • 5
    Legg sitronskivene fra din olivenoljen på brødet, og drypp litt mer olje på. Hvis du lager flere minibrød, deler du deigen opp i 8 deler, legger dem i Le Creuset-ramekiner og gjentar de siste trinnene for hvert brød.
  • 6
    Bak brødet i 35 minutter til det er gyllent, og minibrødene i 20–25 minutter. La brødet hvile litt, og server det lunt med den smakfulle oljen og balsamicoeddik til.