Forskjellige måter å bruke en støpejernsgryte på

En Le Creuset-støpejernsgryte (også kjent som en nederlandsk ovn) er en ekstremt allsidig gryte og kan brukes til flere forskjellige tilberedningsmetoder og oppskrifter. Med slitesterk konstruksjon, utmerket varmegjenvinning og en levende, fargerik emalje, kan den gis videre fra generasjon til generasjon og —representerer kjøp–den-for-livet-naturen til kjøkkenutstyret vårt.


Med så mange bruksområder og matlagingsstiler, vil våre støpejernsgryter raskt bli en husholdningsfavoritt. Bli inspirert av bare noen av de mange bruksområdene: langtiddsteking og alt-i-ett-gryter, bresering, steking og baking.

Langtidssteking og alt-i-ett-gryter

Langtidssteking og alt-i-ett-gryter

Kjøkkenutstyret vårt i støpejern skiller seg virkelig ut når det kommer til å tilberede deilige alt-i-ett-gryter og gryteretter. De er perfekte når du lager mat for flere dager på grunn av mengden mat de får plass til. Den emaljerte støpejernskonstruksjonen i grytene gir overlegen varmegjenvinning, opprettholder en jevn temperatur og tilbereder mat jevnt.


Mens du langtidssteker, fordyper alle de nydelige ingrediensene seg i retten mens den tilberedes. Et tettsittende lokk låser inn fuktighet og smak, og sørger for at ingrediensene er møre. Den sandfargede emaljen lar deg enkelt overvåke matlagingen når ingrediensene småkoker til perfeksjon. Denne Boeuf bourguignon er bare ett eksempel på en deilig oppskrift som kan tilberedes i en gryte.

Bresering og steking

Bresering og steking

Vårt kjøkkenutstyr i støpejern går enkelt fra komfyr, til ovn og til bord og er ideelt for bresering! Buffetgryten er en favoritt for denne matlagingsstilen.


Stek på komfyrtoppen for å forsegle kjøttsaften og utvikle smaken, tilsett væske, dekk til med lokket og plasser i ovnen for å fullføre tilberedningen. Den jevne varmen vil forvandle ingrediensene til møre retter som du kan sette på bordet for servering. Vår Coq au Vin Mousseux er en deilig oppskrift for å eksperimentere med denne matlagingsteknikken.

Baking av søte og salte godbiter

Baking av søte og salte godbiter

Mens våre støpejernsgryter er synonymt med langtidssteking, kan de også brukes til å tilberede deilige brød, kaker og andre søte eller smakfulle bakte godbiter som —viser frem allsidigheten. Fra baking grytebrød med frø til bringebærboller, vil en støpejernsgryte tilføre funksjonalitet til kjøkkenet ditt.


Emaljert støpejern skaper det perfekte miljøet for brødbaking siden det fanger damp og fuktighet inni gryten for å gi brød av håndverkskvalitet med sprø skorpe og myk innside. Det opprettholder også en skånsom og jevn varme, noe som resulterer i perfekt tilberedte og gyllenbrune bakervarer og desserter. Tips fra proffene: Snu grytelokket opp ned og bruk det som en separat bakeflate for grytepaier.

 

Tips for matlaging i støpejern

Nå som du ’er kjent med teknikkene støpejernsgrytene våre kan brukes til, utforsk de beste tipsene våre for matlaging med støpejern for å få det aller beste ut av rettene dine og låse opp deres fulle, kulinariske potensial.

les mer
 

Fordeler med matlaging med støpejern

Selv om det å kjøpe en gryte kan virke som et betydelig innkjøp, får du virkelig valuta for pengene dine med dette ikoniske kjøkkenutstyret. Den lar deg tilberede mange retter og perfeksjonere forskjellige matlagingsteknikker i én gryte.

 

Selv om alle formene og størrelsene kan brukes til noe, kommer det å velge en størrelse du faktisk trenger, an på hva du liker å lage og hvor mange personer du vanligvis lager mat til. Les mer om hvordan du velger en gryte som passer dine matlagingsbehov.

Finn ut mer om størrelsene våre.
 

Finn ut mer om størrelsene våre.

UTFORSK MER
Finn ut mer om materialene våre.
 

Finn ut mer om materialene våre.

utforsk mer