- Mel
Ingredienser
- 10 g gjær
- 1 ts havsalt
- 3½ dl lunkent vann
- 300 g hvetemel
- 100 g fullkornmel
- 1 ss provencekrydder og litt til å strø på toppen
- 50 g hakkede oliver
- 2 ss olivenolje
-
SLIK GJØR DU
-
1Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett salt og vann og rør til gjæren er oppløst.
-
2Tilsett de to melsortene, provencekrydderet, hakket oliven og olivenolje. Elt deigen til den er myk og smidig. Tilsett eventuelt litt mer mel, men ikke for mye. Deigen skal være myk og elastisk og må ikke bli for tørr.
-
3Legg deigen i en bolle, dekk den med et kjøkkenhåndkle og sett den lunt for å heve i én time.
-
4Sett ovnen på 250 °C.
-
5Vend deigen ut på et melete bord. Rull den ut til et rektangel og del den i to trekanter. Snitt dypt i midten av hver trekant, og plasser to–tre snitt på hver side med en skarp kniv (se foto).
-
6Legg trekantene på en bakeplate og strø på litt provencekrydder. Stek trekantene i 12–15 minutter.
-
7Avkjøl de ferdige fougassebrødene på rist.
-
8Tips:
-
9Du kan eventuelt sette den tildekte deigen til heving i ovnen, med bare ovnslampen på. Varmen fra ovnslampen er nok til at ovnen blir lun og fin til heving.