Fougasse

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Fougasse
Fougasse er typisk for regionen Provence, men det blir spist i hele Frankrike. Brødet kjennetegnes av en dekorativ, bladlignende form, men smaken kan varieres på et utall måter. Man kan f.eks. drysse brødet med tørre kryddere eller bake det med fyll som oliven, ost eller hvitløk. Man kan derfor sammenligne brødet med en fransk form for pizza. Prøv vår variant og server det som tilbehør til enten suppe eller salat.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 10 g gjær
  • 1 ts havsalt
  • 3½ dl lunkent vann
  • 300 g hvetemel
  • 100 g fullkornmel
  • 1 ss provencekrydder og litt til å strø på toppen
  • 50 g hakkede oliver
  • 2 ss olivenolje
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett salt og vann og rør til gjæren er oppløst.
  • 2
    Tilsett de to melsortene, provencekrydderet, hakket oliven og olivenolje. Elt deigen til den er myk og smidig. Tilsett eventuelt litt mer mel, men ikke for mye. Deigen skal være myk og elastisk og må ikke bli for tørr.
  • 3
    Legg deigen i en bolle, dekk den med et kjøkkenhåndkle og sett den lunt for å heve i én time.
  • 4
    Sett ovnen på 250 °C.
  • 5
    Vend deigen ut på et melete bord. Rull den ut til et rektangel og del den i to trekanter. Snitt dypt i midten av hver trekant, og plasser to–tre snitt på hver side med en skarp kniv (se foto).
  • 6
    Legg trekantene på en bakeplate og strø på litt provencekrydder. Stek trekantene i 12–15 minutter.
  • 7
    Avkjøl de ferdige fougassebrødene på rist.
  • 8
    Tips:
  • 9
    Du kan eventuelt sette den tildekte deigen til heving i ovnen, med bare ovnslampen på. Varmen fra ovnslampen er nok til at ovnen blir lun og fin til heving.