- Frukt
Ingredienser
- 5 store dessertepler, f. eks. Belle de Boskoop eller Golden Delicious
- 2 ss sitronsaft
- 75 g sukker/melis
- 75 g smør
- 225 g butterdeig
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 200 °C.
-
2Skrell eplene og del dem i fire. Drypp sitronsaft over bitene, slik at de ikke blir brune.
-
3Bland smør og sukker i Tarte Tatin-formen og smelt det på komfyren ved lav til middels varme, mens du rører i formen. Fortsett å røre rundt til blandingen begynner å karamellisere og får en lett gyllenbrun farge.
-
4Slå av varmen og la blandingen avkjøles litt. Blandingen vil bli litt mørkere på grunn av varmen i formen.
-
5Plasser eplene rundt i formen til bunnen er helt dekt.
-
6Rull butterdeigen ut til et rundt lokk som er litt større enn toppen av formen.
-
7Legg deigen over eplene og trykk den lett ned over bitene og rundt kantene, slik at eplene blir sittende på deigen når den ferdige paien vendes ut. Det behøver ikke å se perfekt ut, da det rustikke utseendet er noe av sjarmen ved en Tarte Tatin.
-
8Lag 5 små huller i toppen av butterdeigen og sett formen i den forvarmede ovnen. Bak paien på øverste rille i 15-20 min., til butterdeigen har hevet seg og blitt gyllenbrun.
-
9La paien hvile i 5 min., før du skjærer den løs rundt kantene med en kniv. Vend den deretter ut på et flatt fat og server med pisket krem eller crème fraîche.