- Egg
Ingredienser
- 60 g sukker
- 60 ml vann
- 4 små bananer, skrelt og skåret i skiver
- 50 g smør
- Stor og rund hvit loff eller 8–10 skiver hvitt brød
- 4 store egg fra frittgående høner
- 65 ml melk
- 5 ml vaniljeessens
- Olivenolje og smør til steking
- 100 g mørk sjokolade, smeltet
- 10 store hvite marshmallows, klippet eller skåret i flate rundinger
- Grove kjeks, knuste
-
SLIK GJØR DU
-
1Til bananene, tar du sukker og vann i en stekepanne på lav varme til sukkeret smelter og blir til karamellisering. Når sukkeret er gyllent og bobler, legger du i bananene med den flate siden ned og steker i karamellen. Snu dem en gang og tilsett smør. Når smøret freser, skrur du av varmen. Sett pannen til side til serveringen er klar.
-
2Til arme riddere, skjærer du brødet i tre store rundinger på langs av loffen. Bland egg, melk og vanilje. Hell ut på fatet og dynk brødet kjapt slik at det blir bløtt på begge sider. Det skal skje rett før du steker for å unngå at brødet går i oppløsning med mye fuktighet. Varm opp en Le Creuset Signature stekepanne, tilsett olivenolje og en spiseskje smør. Når smøret skummer, har du i det bløtlagte brødet. Stek i panne på begge sider til det er gyllent i fargen. Fortsett slik med brødet du har igjen.
-
3Plasser de arme ridderne på en tallerken til servering, dryss over smeltet sjokolade, topp med karamelliserte bananer, sett marshmallows på toppen og bruk blåselampe for å få karamellisering. Dryss over knuste kjeks og server med en gang, mens det fremdeles er varmt.