- Grønnsaker
Ingredienser
- Olivenolje, til steking
- 1 gul løk, finskåret i terninger
- 1 bunt økologisk spinat, stilken i midten fjernet og grovhakket
- 8 ekstra store egg
- 125 ml (1/2 kopp) gresk yoghurt
- 5 ml (1 teskje) tørket oregano
- Salt og nykvernet svart pepper
- Liten bunt flat persille, grovhakket
- God håndfull dill, grovhakket
- 100 g hvit geitost
- Raspet parmesan, til servering
- 20 g basilikumblader, plukket
- God håndfull flat persille, uten stilk
- 1 hvitløksfedd
- 80 g gresskarfrø, tørristet
- Det ytre skallet fra 1 sitron
- 15 ml (1 spiseskje) sitronsaft
- 1/2 kopp raspet parmesan
- 125 ml (1/2 kopp) extra virgin olivenolje
- Salt og nykvernet svart pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Til pesto kjører du basilikum, persille, hvitløk og gresskarfrø i en kjøkkenmaskin. Kjør i kjøkkenmaskinen til urter og frø er godt hakket, men med noe bit i behold. Tilsett det ytre skallet av sitron og saften, parmesan og olivenolje. Smak til med litt salt og svart pepper. Bland fort godt sammen til en blanding.
-
2Sett på forvarme: 200 °C / 180 °C varmluft / gassmerke 6.
-
3Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en Le Creuset Signature buffetgryte i støpejern (26 cm). Ha i løk og la den surre på middels varme til den er mørnet i omtrent 8 minutter. Ha i spinat til forvelling i omtrent 3–4 minutter. Smak til med litt salt og pepper.
-
4Sett egg og yoghurt i en miksebolle og visp sammen. Smak til med oregano, salt og svart pepper. Tilsett persille og dill. Hell eggeblandingen over spinaten. Toppes med hvit gjetost. Stek i ovnen i 25–30 minutter til det er gyllent.
-
5Serveres med pesto på gresskarfrø og ekstra parmesan.