Frittata med spinat, geitost og gresskarfrøpesto

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Frittata med spinat, geitost og gresskarfrøpesto
Bruk en Le Creuset Signature buffetgryte i støpejern når du lager frittata som passer perfekt for lette lunsjer. Den er stappfull av næringsrik spinat og hvit geitost, full av smak, toppet med pesto på gresskarfrø.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • Olivenolje, til steking
  • 1 gul løk, finskåret i terninger
  • 1 bunt økologisk spinat, stilken i midten fjernet og grovhakket
  • 8 ekstra store egg
  • 125 ml (1/2 kopp) gresk yoghurt
  • 5 ml (1 teskje) tørket oregano
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • Liten bunt flat persille, grovhakket
  • God håndfull dill, grovhakket
  • 100 g hvit geitost
  • Raspet parmesan, til servering
TIL PESTO PÅ GRESSKARFRØ
  • 20 g basilikumblader, plukket
  • God håndfull flat persille, uten stilk
  • 1 hvitløksfedd
  • 80 g gresskarfrø, tørristet
  • Det ytre skallet fra 1 sitron
  • 15 ml (1 spiseskje) sitronsaft
  • 1/2 kopp raspet parmesan
  • 125 ml (1/2 kopp) extra virgin olivenolje
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Til pesto kjører du basilikum, persille, hvitløk og gresskarfrø i en kjøkkenmaskin. Kjør i kjøkkenmaskinen til urter og frø er godt hakket, men med noe bit i behold. Tilsett det ytre skallet av sitron og saften, parmesan og olivenolje. Smak til med litt salt og svart pepper. Bland fort godt sammen til en blanding.
  • 2
    Sett på forvarme: 200 °C / 180 °C varmluft / gassmerke 6.
  • 3
    Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en Le Creuset Signature buffetgryte i støpejern (26 cm). Ha i løk og la den surre på middels varme til den er mørnet i omtrent 8 minutter. Ha i spinat til forvelling i omtrent 3–4 minutter. Smak til med litt salt og pepper.
  • 4
    Sett egg og yoghurt i en miksebolle og visp sammen. Smak til med oregano, salt og svart pepper. Tilsett persille og dill. Hell eggeblandingen over spinaten. Toppes med hvit gjetost. Stek i ovnen i 25–30 minutter til det er gyllent.
  • 5
    Serveres med pesto på gresskarfrø og ekstra parmesan.