- Egg
Ingredienser
- 1 løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, presset
- 80 g chorizo i skiver
- 100 g sopp, i skiver
- 50 g fersk spinat
- 2 poteter, kokt og i terninger
- 8–10 cherrytomater, olivenolje
- 7 egg
- 1 dl matfløte
- 50 g fersk parmesanost, revet
- 1 kvist fersk timian, finhakket
- 1 ts karri
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts gurkemeie
- Salt og pepper
- Sprøstekt rugbrød eller surdeigsbrød
- Fersk timian til pynt
-
SLIK GJØR DU
-
1Fremgangsmåte:
-
2Sett ovnen på 175 grader varmluft.
-
3Vask potetene grundig og skjær dem i terninger på ca. 1 x 1 cm. Kok dem i 3–5 minutter.
-
4Fres løk og hvitløk i en panne til de er klare og myke. Tilsett chorizo og sjampinjong og la det koke i ca. 3–5 minutter. Ha spinaten i pannen og la den steke til den akkurat har falt sammen. Ta pannen av varmen.
-
5Pisk egg, fløte, parmesanost, fersk timian, karri, gurkemeie og salt og pepper sammen.
-
6Finn fram de små minigrytene og fordel poteter og fyll i dem etterfulgt av eggemassen. Ikke fyll eggemassen helt opp til kanten, da den hever en del i ovnen. Hvis du ikke har minigryter, kan du også bruke en panne eller et fat som passer i ovnen.
-
7Avslutt med å ha to tomater i hver og stek dem i ovnen i ca. 20 minutter, eller til eggene er gjennomstekt.
-
8Topp med fersk timian og nyt det med sprøstekt rugbrød.