Frokost-frittatas (ovnsbakt omelett)

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Frokost-frittatas (ovnsbakt omelett)
Hvis du vil servere en annerledes og lekker frokost til gjestene dine, kan du prøve våre frokost-frittatas! Disse små omelettene er fylt med chorizo, sjampinjong, spinat, poteter og tomat, men fyll dem gjerne med det du måtte ha i kjøleskapet. Oppskrift og fotografering er laget av Emma Olsen / www.emmaolsen.dk
HOVEDINGREDIENSER
  • Egg
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

FYLL:
  • 1 løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • 80 g chorizo i skiver
  • 100 g sopp, i skiver
  • 50 g fersk spinat
  • 2 poteter, kokt og i terninger
  • 8–10 cherrytomater, olivenolje
EGGEMASSE:
  • 7 egg
  • 1 dl matfløte
  • 50 g fersk parmesanost, revet
  • 1 kvist fersk timian, finhakket
  • 1 ts karri
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts gurkemeie
  • Salt og pepper
TILBEHØR
  • Sprøstekt rugbrød eller surdeigsbrød
  • Fersk timian til pynt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Fremgangsmåte:
  • 2
    Sett ovnen på 175 grader varmluft.
  • 3
    Vask potetene grundig og skjær dem i terninger på ca. 1 x 1 cm. Kok dem i 3–5 minutter.
  • 4
    Fres løk og hvitløk i en panne til de er klare og myke. Tilsett chorizo og sjampinjong og la det koke i ca. 3–5 minutter. Ha spinaten i pannen og la den steke til den akkurat har falt sammen. Ta pannen av varmen.
  • 5
    Pisk egg, fløte, parmesanost, fersk timian, karri, gurkemeie og salt og pepper sammen.
  • 6
    Finn fram de små minigrytene og fordel poteter og fyll i dem etterfulgt av eggemassen. Ikke fyll eggemassen helt opp til kanten, da den hever en del i ovnen. Hvis du ikke har minigryter, kan du også bruke en panne eller et fat som passer i ovnen.
  • 7
    Avslutt med å ha to tomater i hver og stek dem i ovnen i ca. 20 minutter, eller til eggene er gjennomstekt.
  • 8
    Topp med fersk timian og nyt det med sprøstekt rugbrød.