Frokost-Pytt i Panne med Biff, Potet og Egg

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Frokost-Pytt i Panne med Biff, Potet og Egg
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Urtesaus
  • 1/4 kopp avokadoolje eller olivenolje
  • 2 spiseskjeer rødvinseddik
  • 1 sjalottløk, hakket
  • 1/4 kopp hakket fersk persille
  • 1/2 teskje salt
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper
Pytt i panne med biff og potet
  • 250 g god oksemørbrad
  • Salt
  • Nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer avokadoolje
  • 225 g gulløye-poteter, i terninger
  • 1/2 kopp gul løk i terninger
  • 1/2 kopp rød paprika i terninger
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/4 teskje paprika
  • 1 klype cayennepepper
  • 3 egg
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Til Urtesausen: Ha olje, rødvinseddik, sjalottløk, persille, salt og pepper i en mellomstor blandebolle. Visp til det er blandet godt og sett til side.
  • 2
    Til Pytt i Panne: Forvarm grillen til 260 °C, eller sett på høyt varme. Når grillen er varm, sett BBQ Outdoor grillpannen på grillristene for forvarming i 5 minutter.
  • 3
    Klapp biffen tørr og krydre begge sidene med salt og pepper. Tilsett 1 spiseskje avokadoolje i grillpannen. Når oljen er varm, tilsett biffen og stek i 4 minutter. Snu biffen og stek til den innvendige temperaturen når 55 °C, ca. 4–5 minutter lenger. Overfør biffen til et skjærebrett for å hvile.
  • 4
    Skru varmen ned til middels (ca. 180 °C), og tilsett den gjenværende spiseskjeen av avokadoolje til grillpannen. Tilsett poteter, løk, pepper, hvitløk, paprika og cayennepepper. Rør for å blande alt sammen, og krydre med en klype salt og pepper. Stek, rør av og til, til paprikaen og løken er myke og potetene er sprø og møre, ca 8-10 minutter. Smak til med ekstra salt og pepper hvis ønskelig.
  • 5
    Skjær biffen i passende store terninger. Skru varmen ned til middels lav (ca. 150 °C) og tilsett biffen i pytt-i-pannen. Bland alt godt sammen. Knekk eggene forsiktig på toppen av pytt-i-pannen, og krydre eggene med en klype salt og pepper. Lukk lokket på grillpannen (eller dekk til stekepannen med folie) og stek til eggehvitene er faste, men eggeplommen fortsatt er litt rennende, ca. 5 minutter.
  • 6
    Ta av grillen og server pytt i pannen og eggene sammen med urtesausen.
 
Gi drivstoff til dagens eventyr med denne energigivende pytt-i-pannen, tilberedt rett på grillen. Alle ingrediensene tilberedes utendørs i BBQ Outdoor grillpanne for overlegent praktisk rengjøring, og dekkes med en smakrik urtesaus før servering. Den ferdige retten – en fargerik blanding av grønnsaker, renskåret oksemørbrad og stekte egg – kan enkelt overføres til bordet, perfekt til frokost, brunsj eller til og med middag utendørs.
 
 
Le Creuset