- Grønnsaker
Ingredienser
- 8 mellomstore portobellosopper
- 500 g sjampinjonger
- 1 rødløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts tørket timian
- 1 ts tørket rosmarin
- 1 ts tørket salvie
- 2 ss balsamicoeddik
- olje til steking
- salt og pepper
- 2 dl kokt ris, f.eks. svart
- 1 dl hasselnøtter, ristede og grovhakkede
- 1 dl kikertmel
- 1 løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 stilk bladselleri
- 2 ss tomatpuré
- 2 ss balsamicoeddik
- olje til steking
- 1 ss tørket oregano
- 1 ts tørket salvie
- 1 flaske tomatpassata
- salt og pepper
- Kokt perlespelt eller ris
- En grønn salat
-
SLIK GJØR DU
-
1Rens portobellosoppene
-
2Fjern stammen og uthul dem med en skje
-
3Hakk sjampinjong, løk og hvitløk til fyll i en foodprosessor
-
4Varm opp buffetgryten til middels/høy varme
-
5Tilsett litt olje og stek de hakkede grønnsakene
-
6Tilsett krydderurter og balsamicoeddik
-
7La det steke til all væsken er fordampet
-
8Smak til med salt og pepper
-
9Vend det sammen med ris, hasselnøtter og kikertmel
-
10Fordel det i portobellosoppene
-
11Hakk løk, hvitløk og bladselleri til sausen fint i en foodprosessor
-
12Ha litt ny olje i den varme buffetgryten
-
13Stek de hakkede grønnsakene i et par minutter
-
14Tilsett tomatpure og krydderurter
-
15Stek under omrøring i et par minutter
-
16Tilsett balsamicoeddik og tomatpassata
-
17Bring sausen i kok og la det småkoke i et par minutter
-
18Ha de fylte portobellosoppene i sausen
-
19La dem småkoke under lokk ved middels varme i 25–30 minutter
-
20Server med kokt perlespelt eller ris og eventuelt en grønn salat