Fylt portobellosopp i tomatsaus

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Fylt portobellosopp i tomatsaus
Fylt portobellosopp er et lekkert og smakfullt alternativ til kjøtt, eller hvis du ønsker flere grønnsaker i kosten din. Portobellosopp inneholder bare noen få karbohydrater, men er til gjengjeld rike på proteiner, som gjør dem perfekte til en sunn livsstil. Retten er lett å tilberede og den kan lages på under en time, som gjør den opplagt som et kveldsmåltid i hverdagen. Oppskriften er utviklet i samarbeid med Maria, som står bak nettsiden Vanløse Blues.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Fylt portobellosopp:
  • 8 mellomstore portobellosopper
  • 500 g sjampinjonger
  • 1 rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 1 ts tørket salvie
  • 2 ss balsamicoeddik
  • olje til steking
  • salt og pepper
  • 2 dl kokt ris, f.eks. svart
  • 1 dl hasselnøtter, ristede og grovhakkede
  • 1 dl kikertmel
Tomatsaus:
  • 1 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stilk bladselleri
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss balsamicoeddik
  • olje til steking
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ts tørket salvie
  • 1 flaske tomatpassata
  • salt og pepper
Til servering:
  • Kokt perlespelt eller ris
  • En grønn salat
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Rens portobellosoppene
  • 2
    Fjern stammen og uthul dem med en skje
  • 3
    Hakk sjampinjong, løk og hvitløk til fyll i en foodprosessor
  • 4
    Varm opp buffetgryten til middels/høy varme
  • 5
    Tilsett litt olje og stek de hakkede grønnsakene
  • 6
    Tilsett krydderurter og balsamicoeddik
  • 7
    La det steke til all væsken er fordampet
  • 8
    Smak til med salt og pepper
  • 9
    Vend det sammen med ris, hasselnøtter og kikertmel
  • 10
    Fordel det i portobellosoppene
  • 11
    Hakk løk, hvitløk og bladselleri til sausen fint i en foodprosessor
  • 12
    Ha litt ny olje i den varme buffetgryten
  • 13
    Stek de hakkede grønnsakene i et par minutter
  • 14
    Tilsett tomatpure og krydderurter
  • 15
    Stek under omrøring i et par minutter
  • 16
    Tilsett balsamicoeddik og tomatpassata
  • 17
    Bring sausen i kok og la det småkoke i et par minutter
  • 18
    Ha de fylte portobellosoppene i sausen
  • 19
    La dem småkoke under lokk ved middels varme i 25–30 minutter
  • 20
    Server med kokt perlespelt eller ris og eventuelt en grønn salat