Fylte pastaskjell med krydret tomatsaus

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 2 timer Under 2 timer
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Fylte pastaskjell med krydret tomatsaus
Perfekt som et måltid midt i uken eller en enkel søndagsmiddag. Dette retten er full av smak og friske ingredienser, og skal helst serveres med sprø baguette.
HOVEDINGREDIENSER
  • Ost
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • Olivenolje
  • 1 rød chilli, skåret i skiver
  • 2–3 grønne chilli (så sterk som du vil)
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • 70 g tomatpure
  • 3 x 400 g cherrytomater på boks
  • 15 ml sukker
  • Smak til med havsalt og nykvernet svart pepper
  • 250 g conchiglioni pasta, kokt
TIL FYLLET
  • 125 g myk ricotta
  • 125 g kremost/crème fraiche
  • Ytre lag av skallet til 2 sitroner
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • 400 g hakket mangold, med et oppkok
  • Smak til med havsalt og nykvernet svart pepper
  • 100 g finrevet parmesan
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett en Le Creuset Signature stekepanne (28 cm) på middels varme og dryss over litt olivenolje. Tilsett chilli og hvitløk og surr til det dufter.
  • 2
    Videre har du i tomatpure, bokstomater og sukker og koker i 2 minutter til.
  • 3
    Bland alt godt sammen. Skru ned på varmen og la det småkoke i 40 minutter. Smak til med krydder.
  • 4
    I mellomtiden koker du pasta al dente, skyller og setter til side.
  • 5
    For å lage pastafyll, blander du alle ingrediensene. Fyll skjellene med fyllet. Smak sausen til med krydder. Ta de fylte skjellene i sausen og topp med raspet parmesan. Kok videre i 5–10 minutter til pastaskjell og fyll er varmt. Serveres med sprø baguette, frisk grønn salat og mer raspet parmesan.