Glasert chilikylling med ristede sesamfrø og vårløk

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Glasert chilikylling med ristede sesamfrø og vårløk
Dette er en av de rettene du kan lage når du får lyst på en takeaway. Den er rask og enkel å forberede, smaker godt og passer perfekt som hverdagsmåltid. Smaken er sammensatt av enkle ingredienser fra kjøkkenskapet, med garnityr som gir ekstra smak og konsistens. Den søte og krydrede glasuren er helt uimotståelig.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fjærkre
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • Vegetabilsk olje til steking
  • 600 g kyllingbryst (skåret i 1 cm tykke strimler)
  • 2-3 ss rød harissa
  • 1 strøket ts kanel
  • 4 ss flytende honning
  • Salt og pepper
  • 2 ts sesamfrø (lett ristet på tørr panne)
  • 1 ts nigellafrø
  • 15 g frisk koriander (grovhakket)
  • 4 hele vårløk (skåret i tynne skiver, inkludert den grønne delen)
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Hell vegetabilsk olje i woken, slik at innsiden er godt dekket, og sett den på komfyren over lav til middels varme.
  • 2
    Tilsett kyllingstrimlene når oljen er varm, og brun kyllingen raskt. Ta kyllingstrimlene ut av woken og legg dem over på en tallerken dekket med dobbelt papirhåndkle, slik at overflødig olje kan renne av. Kyllingen skal ikke være helt gjennomstekt, da den stekes ferdig under glaseringen.
  • 3
    Hell den gjenværende oljen ut av woken, legg kyllingstrimlene tilbake og tilsett harissa, kanel, honning og godt med salt og pepper. Stek under omrøring, til strimlene er jevnt dekket av blandingen.
  • 4
    Juster mengden av honning, harissa og krydder etter smak. Strø over sesamfrø, nigellafrø, koriander og vårløk ved servering.
  • 5
    Tips:
  • 6
    Retten smaker fantastisk godt med ris eller nudler. Bruk eventuelt svinekjøtt, reker eller tofu istedenfor kylling.