- Fjærkre
Ingredienser
- Vegetabilsk olje til steking
- 600 g kyllingbryst (skåret i 1 cm tykke strimler)
- 2-3 ss rød harissa
- 1 strøket ts kanel
- 4 ss flytende honning
- Salt og pepper
- 2 ts sesamfrø (lett ristet på tørr panne)
- 1 ts nigellafrø
- 15 g frisk koriander (grovhakket)
- 4 hele vårløk (skåret i tynne skiver, inkludert den grønne delen)
-
SLIK GJØR DU
-
1Hell vegetabilsk olje i woken, slik at innsiden er godt dekket, og sett den på komfyren over lav til middels varme.
-
2Tilsett kyllingstrimlene når oljen er varm, og brun kyllingen raskt. Ta kyllingstrimlene ut av woken og legg dem over på en tallerken dekket med dobbelt papirhåndkle, slik at overflødig olje kan renne av. Kyllingen skal ikke være helt gjennomstekt, da den stekes ferdig under glaseringen.
-
3Hell den gjenværende oljen ut av woken, legg kyllingstrimlene tilbake og tilsett harissa, kanel, honning og godt med salt og pepper. Stek under omrøring, til strimlene er jevnt dekket av blandingen.
-
4Juster mengden av honning, harissa og krydder etter smak. Strø over sesamfrø, nigellafrø, koriander og vårløk ved servering.
-
5Tips:
-
6Retten smaker fantastisk godt med ris eller nudler. Bruk eventuelt svinekjøtt, reker eller tofu istedenfor kylling.