Glutenfri mandelkake med kirsebær

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Glutenfri mandelkake med kirsebær
HOVEDINGREDIENSER
  • Nøtter og kjerner
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Kakedeig:
  • 150 g fullkornsrismel
  • 50 g potetmel
  • 50 g mandelmel
  • 1/2 ts xantangummi
  • 3 ts bakepulver
  • 2 glass (hver 270 g) kirsebærsaus
  • 200 g smør, myknet
  • 180 g sukker
  • 1 klype salt
  • 4 egg, romtemperatur
  • 1 ts vaniljepasta (eller vaniljesukker)
  • 1/4 ts revet rosépepper (kan utelates)
  • 2 ts mandelaroma
  • 50 g mandelflak
  • 2-3 ss potetmel - til kirsebærene
Vaniljekrem:
  • 200 g mascarpone
  • 60 g melis
  • 1 ss melkepulver (kan utelates)
  • 1 ts vaniljepasta (eller vaniljesukker)
  • 2 dl kremfløte
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Bland de 3 forskjellige melene, bakepulveret, saltet og xantagummien sammen i en bolle.
  • 2
    Hell kirsebærsausen i en bolle gjennom en sil og la den renne av seg så mye som mulig. Spar sausen til senere – ev igjen i et av glassene.
  • 3
    Pisk smør og sukker sammen til en luftig krem. Tilsett eggene, ett om gangen, mens du pisker. TIPS: Hvis deigen skiller seg, kan du tilsette ca. 2 ss mel i bollen og fortsett å piske til eggemassen samler seg.
  • 4
    Vend melblandingen inn i eggemassen til alt melet er inkorporert. Vend ca. 3/4 av mandelflakene og rosépepper i deigen.
  • 5
    Rør kirsebærene med 2-3 ss potetmel i en annen bolle og vend dem deretter inn i røren, sammen med vanilje- og mandelaroma.
  • 6
    Smør pannen med smør og dryss over med sukker. Hell deigen i gryten og stek kaken i forvarmet ovn på 165 grader i ca. 50-60 minutter. TIPS: Hvis deigen tar mye farge, kan du dekke gryten med lokk eller aluminiumsfolie ca. halvveis.
  • 7
    Når kaken er bakt (Stikk en pinne midt i gryten. Henger ikke deigen fast, er kaken klar), ta den ut av ovnen og la den avkjøles i ca. 10 minutter i gryten.
  • 8
    Legg kaken på et skjærebrett og deretter på et serveringsbrett igjen. La kaken avkjøles helt før servering.