
HOVEDINGREDIENSER
- Nøtter og kjerner
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
Kakedeig:
- 150 g fullkornsrismel
- 50 g potetmel
- 50 g mandelmel
- 1/2 ts xantangummi
- 3 ts bakepulver
- 2 glass (hver 270 g) kirsebærsaus
- 200 g smør, myknet
- 180 g sukker
- 1 klype salt
- 4 egg, romtemperatur
- 1 ts vaniljepasta (eller vaniljesukker)
- 1/4 ts revet rosépepper (kan utelates)
- 2 ts mandelaroma
- 50 g mandelflak
- 2-3 ss potetmel - til kirsebærene
Vaniljekrem:
- 200 g mascarpone
- 60 g melis
- 1 ss melkepulver (kan utelates)
- 1 ts vaniljepasta (eller vaniljesukker)
- 2 dl kremfløte
-
SLIK GJØR DU
-
1Bland de 3 forskjellige melene, bakepulveret, saltet og xantagummien sammen i en bolle.
-
2Hell kirsebærsausen i en bolle gjennom en sil og la den renne av seg så mye som mulig. Spar sausen til senere – ev igjen i et av glassene.
-
3Pisk smør og sukker sammen til en luftig krem. Tilsett eggene, ett om gangen, mens du pisker. TIPS: Hvis deigen skiller seg, kan du tilsette ca. 2 ss mel i bollen og fortsett å piske til eggemassen samler seg.
-
4Vend melblandingen inn i eggemassen til alt melet er inkorporert. Vend ca. 3/4 av mandelflakene og rosépepper i deigen.
-
5Rør kirsebærene med 2-3 ss potetmel i en annen bolle og vend dem deretter inn i røren, sammen med vanilje- og mandelaroma.
-
6Smør pannen med smør og dryss over med sukker. Hell deigen i gryten og stek kaken i forvarmet ovn på 165 grader i ca. 50-60 minutter. TIPS: Hvis deigen tar mye farge, kan du dekke gryten med lokk eller aluminiumsfolie ca. halvveis.
-
7Når kaken er bakt (Stikk en pinne midt i gryten. Henger ikke deigen fast, er kaken klar), ta den ut av ovnen og la den avkjøles i ca. 10 minutter i gryten.
-
8Legg kaken på et skjærebrett og deretter på et serveringsbrett igjen. La kaken avkjøles helt før servering.