- Egg
- Mel
- Sjokolade
Ingredienser
- 150 g brunt sukker
- 50 g smør (romtemperert)
- 2 egg (romtemperert)
- 1 ts kanel
- 1,5 dl helmelk (romtemperert)
- 60 g fullkorn rismel
- 60 g mandelmel
- 30 g valnøttmel
- 50 g hakkede valnøtter
- 2 ts bakepulver
- 1/2 - 1 Tanzania vaniljestang
- smeltet smør til pensling
- Sukker til dryss
- 1,5 dl kremfløte
- 150 g sjokolade (f.eks. 100 g melkesjokolade og 50 g mørk sjokolade)
- 1 ss. kaldt smør
- 1 ts vaniljepasta
-
SLIK GJØR DU
-
1Ovn: varmluft 200 °C (forvarmet)
-
2Pensle koppene med smeltet smør og dryss på sukker slik at hele innsiden er dekket med smør og sukker.
-
3Sett ovnen på 200 grader varmluft.
-
4Del vaniljestangen på midten og skrap ut vaniljefrøene. Hell litt sukker over vaniljefrøene og bland det sammen for å lage vaniljesukker.
-
5Pisk sammen egg, smør, brunt sukker og kanel til en luftig og lys krem.
-
6Bland i ca. halvparten av melet til en jevn masse. Tilsett melk og rør deigen og tilsett deretter resten av deigen samt bakepulver og vanilje. Rør eller pisk sammen til en jevn deig. Ha til slutt i de hakkede valnøttene.
-
7Fordel deigen i 4 stentøy-krus (3,5 dl), sett krusene i en Heritage ildfast form og strø over litt sukker for å få en sprø topp.
-
8Stek i ca. 30 minutter midt i ovnen.
-
9Ta kakene ut av ovnen og la dem avkjøles til de er lunkne.
-
10Varm sjokolade-fudge: Varm opp kremfløte, sjokolade og sukker i en gryte på middels varme, til det koker under omrøring.
-
11Ta gryten fra varmen, tilsett smør, vanilje og rør alt sammen til en jevn masse. La sjokolade-fudgen avkjøles mens kakene stekes.
-
12Server kakene med varm sjokolade-fudge eller noen kuler karamell-is toppet med friske bær.
-
13TIPS: Foretrekker du syrligheten til creme fraiche, kan du piske 200 g 38% creme fraiche sammen med 2 ss. melis til den har samme konsistens som kremfløte.