Glutenfri Mug Cake med valnøtter

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Glutenfri Mug Cake med valnøtter
HOVEDINGREDIENSER
  • Egg
  • Mel
  • Sjokolade
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 150 g brunt sukker
  • 50 g smør (romtemperert)
  • 2 egg (romtemperert)
  • 1 ts kanel
  • 1,5 dl helmelk (romtemperert)
  • 60 g fullkorn rismel
  • 60 g mandelmel
  • 30 g valnøttmel
  • 50 g hakkede valnøtter
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 - 1 Tanzania vaniljestang
  • smeltet smør til pensling
  • Sukker til dryss
Varm sjokolade-fudge
  • 1,5 dl kremfløte
  • 150 g sjokolade (f.eks. 100 g melkesjokolade og 50 g mørk sjokolade)
  • 1 ss. kaldt smør
  • 1 ts vaniljepasta
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ovn: varmluft 200 °C (forvarmet)
  • 2
    Pensle koppene med smeltet smør og dryss på sukker slik at hele innsiden er dekket med smør og sukker.
  • 3
    Sett ovnen på 200 grader varmluft.
  • 4
    Del vaniljestangen på midten og skrap ut vaniljefrøene. Hell litt sukker over vaniljefrøene og bland det sammen for å lage vaniljesukker.
  • 5
    Pisk sammen egg, smør, brunt sukker og kanel til en luftig og lys krem.
  • 6
    Bland i ca. halvparten av melet til en jevn masse. Tilsett melk og rør deigen og tilsett deretter resten av deigen samt bakepulver og vanilje. Rør eller pisk sammen til en jevn deig. Ha til slutt i de hakkede valnøttene.
  • 7
    Fordel deigen i 4 stentøy-krus (3,5 dl), sett krusene i en Heritage ildfast form og strø over litt sukker for å få en sprø topp.
  • 8
    Stek i ca. 30 minutter midt i ovnen.
  • 9
    Ta kakene ut av ovnen og la dem avkjøles til de er lunkne.
  • 10
    Varm sjokolade-fudge: Varm opp kremfløte, sjokolade og sukker i en gryte på middels varme, til det koker under omrøring.
  • 11
    Ta gryten fra varmen, tilsett smør, vanilje og rør alt sammen til en jevn masse. La sjokolade-fudgen avkjøles mens kakene stekes.
  • 12
    Server kakene med varm sjokolade-fudge eller noen kuler karamell-is toppet med friske bær.
  • 13
    TIPS: Foretrekker du syrligheten til creme fraiche, kan du piske 200 g 38% creme fraiche sammen med 2 ss. melis til den har samme konsistens som kremfløte.