- Frukt
- Ost
Ingredienser
- 150 g glutenfritt havremel eller Schär Grovt mel (Mørkt)
- 1 ss. tørket timian
- 1/2 ts flaksalt
- Svart pepper
- 120 g kaldt smør i terninger
- 30 g nyrevet parmesan
- 2 ss. kaldt vann
- 650 g sherrytomater (i forskjellige farger)
- 2 ts maisenna (med topp)
- 1 ts flaksalt
- Svart pepper
- 1 ss rødvinseddik
- 10–12 blader fersk basilikum
- 1 ts hvitløkspulver
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 175 °C varmluft.
-
2Bland alle de tørre ingrediensene til mørdeigen i en bolle. Tilsett kaldt smør, kutt i små terninger, og smuldre smøret mellom fingrene til blandingen minner om fuktig sand. Tilsett parmesan og smuldre deigen litt til slik at parmesanen blir jevnt fordelt. Tilsett vann og samle deigen sammen med en gaffel til en deig.
-
3Ha deigen i en bolle og dekk den med matfilm. Avkjøl deigen mens du forbereder fyllet.
-
4Halver tomatene og hell de skivede tomatene i en stor bolle. Dryss over maisenna og rør godt. Tilsett alle ingrediensene til fyllet i bollen med tomatene og rør litt slik at alt blir jevnt fordelt. Hell tomatblandingen i Non-Stick Ceramic-pannen og sørg for at den står på et jevnt underlag.
-
5Ta deigen ut av kjøleskapet og fordel den i små klumper over tomatene.
-
6Stek tomatcrumble i ca. 50 - 55 minutter til deigen har blitt gyllen og fyllet er blitt tykt og karamellisert.
-
7Ta crumblen ut av ovnen og la den avkjøles litt før servering.