-
SLIK GJØR DU
-
1
Karamellisert løk: Skjær løken i to og skjær i tynne halvringer.
-
2
Ha olivenolje i en 20 cm støpejernsgryte, og varm den på middels varme. Tilsett løk og la det brune over jevn til middels varme til det er mykt og litt gjennomsiktig.
-
3
Tilsett de resterende ingrediensene, og la løken karamelliseres på middels varme i ca. 10 minutter under konstant omrøring.
-
4
Ta gryten av varmen når løken er blitt mør. Sett den til side. Denne porsjonen er nok til 2 pizzaer.
-
5
Krem av kremost: Rør alle ingrediensene sammen til en jevn krem. Sett den til side.
-
6
Ramsløksmør: Hell det myke smøret i en skål, og tilsett ramsløk og salt. Pisk alle ingrediensene godt med en gaffel.
-
7
Hell smør i bakepapir og form en blokk med smør som passer til smørboksen. Det kan være en fordel å brette bakepapiret på forhånd for å gjøre det lettere å forme det myke smøret. Sett smøret i kjøleskapet, og ha det over i smørboksen når det har blitt hardt igjen.
-
8
Glutenfri pizzadeig: Pisk HUSK-fiber sammen med vann (1) med en gaffel i ca. 10 sekunder. La det trekke mens du forbereder de andre ingrediensene.
-
9
Bland mel, sukker, tørrgjær, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett kefir, vann (2), olje, eddik og HUSK-gelé i bollen, og bland deigen i en kjøkkenmaskin på middels høy hastighet i ca. 5 minutter.
-
10
Hell deigen på en lett melet overflate, form en ball med lette bevegelser, og del deigen i 4 like store deler. Form hver del til en ball, og trykk deigen flat på midten. Nå må du åpne deigen. Det betyr at du må presse deigen flat og i form fra midten av deigkulen. Sørg for å strø litt mel både på bordet og på toppen av deigen – men bare så mye at deigen ikke klistrer seg.
-
11
Ha pizzadeigen over på et bakeplate dekket med bakepapir når du har nådd ca. halvveis i prosessen, for da er deigen lettest å håndtere.
-
12
Fortsett å åpne deigen ved å trykke i midten, ikke langs kantene, til den har en diameter på ca. 22 cm – samme størrelse som en Coupe-pastatallerken. Dekk deigen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle, og la den hvile mens du forbereder fyllet.
-
13
Fyll: Stek baconet på en panne til skivene er sprø. Legg baconskiven på en tallerken dekket med kjøkkenpapir og sett til side.
-
14
Smør 4 Coupe-pastatallerkener med olivenolje, gjerne helt opp på kanten.
-
15
For pizza med karamellisert løk og bacon: Fordel karamellisert løk på 2 tallerkener, knus 1–2 baconskiver per tallerken og dryss bacon over løken. Fordel noen mozzarellabiter og dryss godt med revet mozzarella over. Fordel halvparten av kremostkremen på hver tallerken, og legg en pizzadeig på toppen for å lage et lokk. Trykk deigen forsiktig langs kanten for å lukke den godt. Gjenta med den andre pizzaen.
-
16
Til pizza med cherrytomater og ramsløksmør: Dryss over litt ekstra olivenolje for å unngå at tomatene setter seg fast når pizzaen snus.
-
17
Fordel de halverte tomatene på 2 Coupe-pastatallerkener. Fordel biter av mozzarella og noen biter av nyrevet parmesan. Skjær noen tynne skiver med ramsløksmør, og fordel på toppen av begge tallerkenene. Legg en pizzadeig på toppen for å lage et lokk. Trykk deigen forsiktig langs kanten for å lukke den godt. Gjenta med den andre pizzaen. Skjær noen tynne skiver smør, og legg dem i midten av hver tallerken. På den måten kan du se forskjell på de to fyllene.
-
18
Dekk hver tallerken med folie, og la deigen heve i ca. 45–60 minutter.
-
19
Sett ovnen på 200 grader varmluft.
-
20
Fjern folien når pizzaene har hevet.
-
21
Stek pizzaene i ca. 20–25 minutter fordelt på 2 bakeplater.
-
22
Ta pizzaene ut av ovnen og la dem avkjøle seg litt. Bruk en kniv og grytekluter, og vend pizzaene forsiktig over på en Coupe-middagstallerken.
-
23
Dryss litt honning på løkpizzaene, og pynt med spiselige blomster (kan sløyfes).
-
24
Skjær litt ramsløksmør, og legg det på tomatpizzaene.
-
25
Pizzaene er best om de spises med det samme.