
Pizza er klassikeren når du ønsker deg en enkel middag. Prøv en deilig upside-down pizza som lages i våre pasta-tallerkener, og som kan lages i to varianter!
HOVEDINGREDIENSER
- Melkeprodukter
- Mel
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
Karamellisert løk:
- 2 ss olivenolje
- 4 løk
- 1/2 dl eplecider-eddik
- 2 ss brunt sukker
- 1/2 ts salt
- 2 ts chiliolje (eller 1 ts chiliflak)
Krem av kremost:
- 100 g kremost – f.eks. Philadelphia
- 1–2 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 2–3 ss kremfløte
Ramsløksmør:
- 200 g smør – mykt
- 2 ss tørket ramsløk
- litt maldonsalt til å drysse
Glutenfri pizzadeig:
- 8 g HUSK-fiber
- 1½ dl lunkent vann (1)
- 450 g glutenfri brødmel fra Doves Farm
- 1 ss sukker
- 10 g tørrgjær
- 2 ts bakepulver
- ½ teskje flaksalt
- 80 ml lunken kefir
- 1 dl lunkent vann (2)
- 40 g solsikkeolje (eller druekjerneolje)
- 1½ ts eplecider-eddik
Fyll:
- 1 porsjon karamellisert løk
- 1 pakke bacon i skiver
- 1 porsjon krem av kremost
- 12 cherrytomater – skåret i to
- 2 kuler mozzarella – revet i mindre biter
- ca. 200 g revet mozzarella
- nyrevet parmesan
- litt ramsløksmør
-
SLIK GJØR DU
-
1Karamellisert løk: Skjær løken i to og skjær i tynne halvringer.
-
2Ha olivenolje i en 20 cm støpejernsgryte, og varm den på middels varme. Tilsett løk og la det brune over jevn til middels varme til det er mykt og litt gjennomsiktig.
-
3Tilsett de resterende ingrediensene, og la løken karamelliseres på middels varme i ca. 10 minutter under konstant omrøring.
-
4Ta gryten av varmen når løken er blitt mør. Sett den til side. Denne porsjonen er nok til 2 pizzaer.
-
5Krem av kremost: Rør alle ingrediensene sammen til en jevn krem. Sett den til side.
-
6Ramsløksmør: Hell det myke smøret i en skål, og tilsett ramsløk og salt. Pisk alle ingrediensene godt med en gaffel.
-
7Hell smør i bakepapir og form en blokk med smør som passer til smørboksen. Det kan være en fordel å brette bakepapiret på forhånd for å gjøre det lettere å forme det myke smøret. Sett smøret i kjøleskapet, og ha det over i smørboksen når det har blitt hardt igjen.
-
8Glutenfri pizzadeig: Pisk HUSK-fiber sammen med vann (1) med en gaffel i ca. 10 sekunder. La det trekke mens du forbereder de andre ingrediensene.
-
9Bland mel, sukker, tørrgjær, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett kefir, vann (2), olje, eddik og HUSK-gelé i bollen, og bland deigen i en kjøkkenmaskin på middels høy hastighet i ca. 5 minutter.
-
10Hell deigen på en lett melet overflate, form en ball med lette bevegelser, og del deigen i 4 like store deler. Form hver del til en ball, og trykk deigen flat på midten. Nå må du åpne deigen. Det betyr at du må presse deigen flat og i form fra midten av deigkulen. Sørg for å strø litt mel både på bordet og på toppen av deigen – men bare så mye at deigen ikke klistrer seg.
-
11Ha pizzadeigen over på et bakeplate dekket med bakepapir når du har nådd ca. halvveis i prosessen, for da er deigen lettest å håndtere.
-
12Fortsett å åpne deigen ved å trykke i midten, ikke langs kantene, til den har en diameter på ca. 22 cm – samme størrelse som en Coupe-pastatallerken. Dekk deigen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle, og la den hvile mens du forbereder fyllet.
-
13Fyll: Stek baconet på en panne til skivene er sprø. Legg baconskiven på en tallerken dekket med kjøkkenpapir og sett til side.
-
14Smør 4 Coupe-pastatallerkener med olivenolje, gjerne helt opp på kanten.
-
15For pizza med karamellisert løk og bacon: Fordel karamellisert løk på 2 tallerkener, knus 1–2 baconskiver per tallerken og dryss bacon over løken. Fordel noen mozzarellabiter og dryss godt med revet mozzarella over. Fordel halvparten av kremostkremen på hver tallerken, og legg en pizzadeig på toppen for å lage et lokk. Trykk deigen forsiktig langs kanten for å lukke den godt. Gjenta med den andre pizzaen.
-
16Til pizza med cherrytomater og ramsløksmør: Dryss over litt ekstra olivenolje for å unngå at tomatene setter seg fast når pizzaen snus.
-
17Fordel de halverte tomatene på 2 Coupe-pastatallerkener. Fordel biter av mozzarella og noen biter av nyrevet parmesan. Skjær noen tynne skiver med ramsløksmør, og fordel på toppen av begge tallerkenene. Legg en pizzadeig på toppen for å lage et lokk. Trykk deigen forsiktig langs kanten for å lukke den godt. Gjenta med den andre pizzaen. Skjær noen tynne skiver smør, og legg dem i midten av hver tallerken. På den måten kan du se forskjell på de to fyllene.
-
18Dekk hver tallerken med folie, og la deigen heve i ca. 45–60 minutter.
-
19Sett ovnen på 200 grader varmluft.
-
20Fjern folien når pizzaene har hevet.
-
21Stek pizzaene i ca. 20–25 minutter fordelt på 2 bakeplater.
-
22Ta pizzaene ut av ovnen og la dem avkjøle seg litt. Bruk en kniv og grytekluter, og vend pizzaene forsiktig over på en Coupe-middagstallerken.
-
23Dryss litt honning på løkpizzaene, og pynt med spiselige blomster (kan sløyfes).
-
24Skjær litt ramsløksmør, og legg det på tomatpizzaene.
-
25Pizzaene er best om de spises med det samme.