
HOVEDINGREDIENSER
- Mel
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
Remons:
- 100 g mykt smør
- 100 g brun farin
- 1/2 ts kardemomme (kvernet)
- 3 ts maisstivelse
Gjærdeig
- 75 g sorghum (durramel)
- 125 g rismel
- 100 potetmel
- 1,5 dl lunkent vann
- 1 dl kefir (romtemperatur)
- 80 g sukker
- 75 g mykt smør
- 12 g tørrgjær
- 20 g HUSK
- 1 ts xantangummi
- 2 ts bakepulver
- 1 egg (romtemperatur)
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- 1/2 dl kremfløte
Sukkerlake:
- 50 g sukker
- 1/2 dl kaldt vann
Kardemomme sukker:
- 1 ss sukker
- 1/2 ts kardemomme (støtt)
-
SLIK GJØR DU
-
1Slå ovnen på 190°C grader varmluft.
-
2Rør alle de tørre ingrediensene sammen. Hell i vann, kefir og egg, og rør deigen til melet er absorbert. Tilsett smør og rør godt til en jevn deig i ca. 5 minutter på middels hastighet.
-
3Hell deigen på et melet underlag (bruk rismel til dette), dryss litt mel på toppen og rull deigen forsiktig til en firkant på ca. 50 x 30 cm.
-
4Smør fyllet over hele. Brett deigen på midten på langsiden slik at du har en firkant på 50 x 15cm. Skjær 8 like stykker av deigen. Deretter deler du hvert deigstykke i 3 like store strimler som starter 1 cm fra siden deigen ble brettet (de 3 strimlene må fortsatt henge sammen på siden der deigen opprinnelig ble brettet over seg selv). Flett de 3 strimlene sammen og rull dem over seg selv. Pass på at samlingen er vendt mot bunnen.
-
5Dekk en støpejernsgryte med bakepapir og legg snurrene i formen (med samlingen ned mot bunnen). Sett på lokket og la snurrene heve i 60 minutter.
-
6Når deigen er hevet, varmer du opp fløten til like under kokepunktet. Hell kremen over snurrene og stek ved 190°C grader varmluft i ca. 40 minutter (de første 20 minuttene med lokket på).
-
7Så snart du tar lokket av pannen i ovnen, kan du varme sukkerlaken i en liten panne ved jevn varme, ikke rør gryten. La det småkoke til sukkeret har smeltet, skru varmen helt ned og la laken stå der til du trenger den.
-
8Når kardemommesnurrene er ute av ovnen, pensler du med sukkerlake. Dryss med kardemommesukker. La det avkjøles litt før du tar snurrene ut av pannen.
-
9Nyt dem varme med en god kopp kaffe eller varm kakao.