Glutenfrie kardemommesnurrer

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Glutenfrie kardemommesnurrer
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Remons:
  • 100 g mykt smør
  • 100 g brun farin
  • 1/2 ts kardemomme (kvernet)
  • 3 ts maisstivelse
Gjærdeig
  • 75 g sorghum (durramel)
  • 125 g rismel
  • 100 potetmel
  • 1,5 dl lunkent vann
  • 1 dl kefir (romtemperatur)
  • 80 g sukker
  • 75 g mykt smør
  • 12 g tørrgjær
  • 20 g HUSK
  • 1 ts xantangummi
  • 2 ts bakepulver
  • 1 egg (romtemperatur)
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 dl kremfløte
Sukkerlake:
  • 50 g sukker
  • 1/2 dl kaldt vann
Kardemomme sukker:
  • 1 ss sukker
  • 1/2 ts kardemomme (støtt)
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Slå ovnen på 190°C grader varmluft.
  • 2
    Rør alle de tørre ingrediensene sammen. Hell i vann, kefir og egg, og rør deigen til melet er absorbert. Tilsett smør og rør godt til en jevn deig i ca. 5 minutter på middels hastighet.
  • 3
    Hell deigen på et melet underlag (bruk rismel til dette), dryss litt mel på toppen og rull deigen forsiktig til en firkant på ca. 50 x 30 cm.
  • 4
    Smør fyllet over hele. Brett deigen på midten på langsiden slik at du har en firkant på 50 x 15cm. Skjær 8 like stykker av deigen. Deretter deler du hvert deigstykke i 3 like store strimler som starter 1 cm fra siden deigen ble brettet (de 3 strimlene må fortsatt henge sammen på siden der deigen opprinnelig ble brettet over seg selv). Flett de 3 strimlene sammen og rull dem over seg selv. Pass på at samlingen er vendt mot bunnen.
  • 5
    Dekk en støpejernsgryte med bakepapir og legg snurrene i formen (med samlingen ned mot bunnen). Sett på lokket og la snurrene heve i 60 minutter.
  • 6
    Når deigen er hevet, varmer du opp fløten til like under kokepunktet. Hell kremen over snurrene og stek ved 190°C grader varmluft i ca. 40 minutter (de første 20 minuttene med lokket på).
  • 7
    Så snart du tar lokket av pannen i ovnen, kan du varme sukkerlaken i en liten panne ved jevn varme, ikke rør gryten. La det småkoke til sukkeret har smeltet, skru varmen helt ned og la laken stå der til du trenger den.
  • 8
    Når kardemommesnurrene er ute av ovnen, pensler du med sukkerlake. Dryss med kardemommesukker. La det avkjøles litt før du tar snurrene ut av pannen.
  • 9
    Nyt dem varme med en god kopp kaffe eller varm kakao.