- Mel
Ingredienser
- 150 g mykt smør
- 150 g brunt sukker
- 100 g revet marsipan
- 2 ts. støtt kanel
- 1/2 ts. støtt kardemomme
- 1/2 ts. støtt nellik
- 1/2 ts. støtt ingefær
- 1/2 ts. støtt muskatnøtt
- 180 g gresskarmos (kokt gresskar i lettsaltet vann til det er mørt, avkjølt)
- 1,5 dl helmelk (oppvarmet til 37 grader)
- 75 g smør (smeltet)
- 9 g tørrgjær
- 50 g sukker
- 1 ts. gurkemeie
- 2 ts. bakepulver
- 2 ts. oransje pastafarge (kan sløyfes)
- 1 egg (M/L)
- 1 ts. salt
- 450 g glutenfri lett melblanding (f.eks. Schär Brødmix eller Dove’s Farm brødmix)
- 6 g FiberHUSK
- 1 dl varmt vann
- 4 ss. melis
- 2 ss. sitronsaft
- Hakkede pistasjnøtter
-
SLIK GJØR DU
-
1Pumpkin Spice-remonce: Riv marsipanen og bland alle ingrediensene til en jevn masse med en skje eller en visp. La stå i romtemperatur til du har forberedt deigen.
-
2Deig: Skjær og skrell gresskaret i terninger. Kok i lettsaltet vann til det er mørt. Hell fra vannet og mos gresskaret til en potetstapper. Avkjøl mosen.
-
3Visp fiberHUSK i vannet i 10 sekunder sammen med pastafargen, og la det stivne til en gelé mens du måler og forbereder resten av ingrediensene.
-
4Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle. Tilsett lunken melk, egg, smeltet smør og HUSK-gelé.
-
5Bruk en kjøkkenmaskin og bland på laveste hastighet til melet er godt innblandet i deigen. Tilsett gresskarmos og bland deigen på middels høy hastighet i 5 minutter. Deigen skal være litt klissete, så motstå fristelsen til å tilsette mer mel.
-
6Hell deigen over på et lett melet bord (jeg bruker rismel til dette). Hell litt mel på hendene, og form en tykk pølse av deigen. Del den i 8 like store stykker.
-
7Trykk hvert deigstykke flatt til en firkant, og tilsett 1 ss fyll i midten. Samle hjørnene som om det var en konvolutt, og trykk åpningen godt sammen slik at fyllet skjules inni. Snu bollen slik at endene ligger nederst på bordet, og rull deigen forsiktig med litt mel på bordet.
-
8Smør gresskargryten med litt smør, og plasser bollene i gryten tett inntil hverandre.
-
9Sett på lokk, og la bollene heve tildekket i ca. 40 minutter.
-
10Stek bollene i 20 minutter på nederste rille med lokk på. Ta av lokket og stek bollene i ytterligere 20 minutter.
-
11La bollene avkjøles på rist, slik at de er varme før du pynter dem med glasur og pistasjnøtter.
-
12Sitronglasur: Rør melis sammen med sitronsaft til en jevn glasur. Smør ca. 2 ts. glasur på hver bolle, og dryss over hakkede pistasjnøtter.