Glutenfritt flettet brød med timian og cheddar

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Glutenfritt flettet brød med timian og cheddar
Dette lille glutenfrie kunstverket av et brød passer godt til supper, tapas, eller som snacks. Ost og urter er en god match, og akkurat denne kombinasjonen blir helt spesiell med ekstra moden cheddar og den kraftige smaken av fersk timian.
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød og korn
  • Ost
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 400 g Glutenfri Brødmix - Schär
  • 100 g Glutenfri mel Dunkel - Schär
  • 20 g FiberHUSK
  • 10 g tørrgjær
  • 2 ts flaksalt
  • 2 ts bakepulver
  • 3 dl lunkent vann
  • 1 dl kefir
  • 2 egg
Fyll:
  • 100 g ekstra moden cheddar, finrevet
  • 3 ss fersk timian
  • Litt olivenolje
Timian-olje:
  • 3 fedd hvitløk - uten skall
  • 3 små kvister timian
  • olivenolje
  • Flaksalt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Pisk FiberHUSK sammen med 2 dl lunkent vann med en gaffel og la det danne en gelé mens de øvrige ingrediensene tilberedes.
  • 2
    Visp 1 dl lunkent vann, kefir og egg sammen i en bolle.
  • 3
    Hell alle de tørre ingrediensene i bollen til en mikser. Hell HUSK gelé- og vannblandingen i bollen og rør deigen på laveste hastighet til alt melet er absorbert. Skru opp hastigheten til middels høy og rør deigen i ca. 3 minutter. Pass på å samle deigen underveis i bunnen av bollen.
  • 4
    Dryss litt mel på bordet og kjevle ut deigen til en firkant på ca. 0,5 cm tykk. Dryss over halvparten av osten og timian og brett deigen over seg selv i to ganger, som om det var brevpapir (1/3 fold). Trykk deigen litt flat og rull den ut igjen til et rektangel som er 0,5 cm tykt. Pass på at du alltid har nok mel under deigen slik at den ikke fester seg til bordet.
  • 5
    Pensle deigen med olivenolje og dryss over resten av osten. Dryss over timian og rull deigen til en tett pølse, fra langsiden. På den måten får du en lang pølse.
  • 6
    Skjær pølsen i midten på langs, ca. 4 cm fra toppen slik du ender opp med noe som ser ut som en V. Snu fyllet oppover og press lagene litt sammen. Flett deigen forsiktig rundt seg selv og avslutt med å bringe de to endene sammen til en krans.
  • 7
    Pensle buffetpannen med olivenolje og ha deigen forsiktig i.
  • 8
    Tilsett 3 fedd hvitløk, timian og topp med olivenolje i en liten ramekin. Dryss over litt flaksalt. Pensle utsiden av ramekinen med litt olivenolje slik at deigen ikke fester seg. Plasser ramekin midt i buffetpannen, slik at deigen ligger godt rundt.
  • 9
    Legg på lokk og la deigen heve i ca. 45-60 minutter. Sett ovnen på 200 grader varmluft.
  • 10
    Når deigen har hevet, setter du buffetpannen i ovnen med lokk på og steker i 20 minutter. Så tar du av lokket og steker brødet ferdig i 20 minutter.
  • 11
    Ta brødet ut av ovnen og pensle med timian-olje. La brødet avkjøles litt, fjern ramekinen forsiktig fra pannen, legg brødet over på et skjærebrett og nyt det varmt.