Glutenfritt maisbrød med fennikel

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
Glutenfritt maisbrød med fennikel
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød og korn
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 150 g maisgryn
  • 300 g Schär glutenfri brødblanding (naturlig glutenfritt mel)
  • 50 g gjær
  • 4 dl lunkent vann
  • 15 g honning
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts eplecider-eddik
  • 12 g flaksalt
  • 1 eggehvite (romtemperatur)
  • 1/8 ts fennikelfrø
  • Olivenolje til pensling
  • Maisgryn til dryss
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ovn: varmluft 215°C (forvarmet)
  • 2
    Løs opp gjær i lunkent vann sammen med honning. Tilsett eplecider-eddik og visp vannet litt.
  • 3
    Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle, men spar salt til senere.
  • 4
    Hell gjærvannet i de tørre ingrediensene og rør sammen deigen med en deigskrape.
  • 5
    Tilsett salt, eggehvite og rør deigen videre til alle ingrediensene er godt blandet. Deigen kan gjerne knas for hånd. Deigen ser ut som en tykk grøt.
  • 6
    Dekk pannen med et krøllet stykke bakepapir, pass på at papiret ligger godt i formen. Hell litt olivenolje på bakepapiret og pensle slik at bunnen blir smurt.
  • 7
    Hell deigen over på bakepapir og form brødet med fuktige hender slik at den blir godt fordelt i formen. Form den gjerne som et vanlig brød, slik at det buler litt på toppen. Under hevingen vil deigen flate litt ut.
  • 8
    Sett på lokk og la brødet heve i 90 minutter i romtemperatur.
  • 9
    Hell litt olivenolje på toppen av brødet og pensle forsiktig. Dryss over maismel og stek brødet i forvarmet ovn i 25 minutter.
  • 10
    Ta av lokket, skjær et snitt midt på brødet (kan sløyfes), skru ned temperaturen til 200 C og stek brødet i 20 - 25 minutter. Sjekk at kjernetemperaturen er 98C før du tar brødet ut av ovnen. Brødet skal være gyllenbrunt.
  • 11
    La brødet avkjøles på en bakerist i minst 40 minutter.
  • 12
    Server brødet med smør eller som tilbehør til supper og gryteretter.
  • 13
    NOTE: Brødet kan fryses i opptil 3 måneder. Skjær det i skiver før oppbevaring. Da blir det lett å tine i brødristeren. Brødet smaker som nystekt igjen.
 
Ekstra info:
Heving: 90 minutter
Baking: 40 - 45 minutter
Porsjon: 1 brød
 
 
Le Creuset