- Melkeprodukter
Ingredienser
- 200 g grønnkål
- Olivenolje, til steking
- 100 g chorizo, skåret i skiver
- 150 g smør
- Sitron, til å klemme
- 800 g fersk gnocchi
- 2 hvitløksfedd, skåret i skiver
- 250 ml rømme
- 100 g blåmuggost
- Smak til med havsalt og nykvernet svart pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp en panne med olivenolje. Når det er oppvarmet, setter du grønnkålen i pannen og steker i porsjoner i et par sekunder til den blir sprø og sterkere grønn i fargen. Vær forsiktig med oljen som gjerne spruter. Sil vannet av kålen på et stykke kjøkkenpapir.
-
2I samme panne, steker du skivene med chorizo til de er gylne og brune og setter til side.
-
3Ta smøret i en Le Creuset Signature stekepanne (24 cm) over middels varme. Når det er smeltet, koker du i 3–4 minutter eller til smøret brunes i fargen. Smøret skal være lys og gyllen i brunfargen, og det skal dufte av nøtter. Ta brunet smør i en skål, klem i litt sitronsaft og sett til side.
-
4Sett en Le Creuset Signature stekepanne på middels varme, tilsett olivenolje og varm opp. Stek gnocchi i porsjoner for jevn bruning, de skal ikke dampes. Stek til de er gylne og sprø i omtrent 5 minutter.
-
5Ta det brunede smøret i en panne og snu og vend på alle bitene med gnocchi. Hell ut på et bakebrett og sett til side i en varm ovn mens du koker sausen.
-
6Sett den samme pannen over på middels varme med olivenolje. Tilsett hvitløk skåret i skiver og stek til det er gyllent i fargen og karamellisert. Tilsett rømme og rør rundt. La blåmuggosten smuldre og rør inn så det smelter gjennom. Tilsett en skvett vann etter behov, til du får konsistensen du vil ha.
-
7Legg alle bitene med gnocchi, som du har stekt i smør, i den varme sausen i pannen. Topp med sprø kål og chorizo skåret i tynne skiver. Klem ut litt sitronsaft og server straks.