Granolabarer med fersk juice

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Granolabarer med fersk juice
Her er en enkel og deilig oppskrift på granolabarer. Legg granola-stengene på frokostbordet sammen med deilig ferskpresset juice.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Granolabarer:
  • 1 dl honning
  • 1 egg
  • 1 dl vindruekjerneolje
  • 200 g store havregryn
  • 50 g revet kokos
  • 50 g grovhakkede hasselnøtter
  • 50 g grovhakkede mandler
  • 50 g solsikkekjerner
  • 50 g gresskarkjerner
  • 100 g tørkede tranebær
  • 1 ss chiafrø (valgfritt)
  • 50 g hakket, mørk sjokolade (hvis barene skal være søte)
Juice:
  • 5 Gulrøtter
  • 2 appelsiner
  • 1 sitron
  • 2 epler
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm opp honningen i en gryte.
  • 2
    Pisk egg og olje sammen i en liten bolle.
  • 3
    Bland de øvrige ingrediensene samme i en annen bolle.
  • 4
    Tøm den varme honningen og det piskede egget over nøtteblandingen, og bland alt godt sammen.
  • 5
    Sett ovnen på 175° C.
  • 6
    Tøm blandingen i en kvadratisk bradepanne (23 cm) og trykk den jevnt utover. Sett bradepannen i varm ovn og stek blandingen i 30 minutter.
  • 7
    Ta pannen ut av ovnen og skjær firkanter i den bakte granolaen med en skarp kniv, men uten å skjære helt igjennom og ned i pannen.
  • 8
    Flytt innholdet i pannen forsiktig over på en rist for avkjøling, før du skjærer firkantene helt av til barer.
  • 9
    Lav juice:
  • 10
    Skrell gulrøttene og skjær i grove biter.
  • 11
    Skjær skallet av appelsinene og sitronen, og pass på at alt det hvite skjæres av. Skjær eplene i båter og fjern kjernehuset.
  • 12
    Legg alt i en saftpresse og server juicen med det samme.
  • 13
    Tips:
  • 14
    Med Le Creusets bakeformer trenger du verken bake papir eller smøring.