- Frukt
Ingredienser
- 1 dl honning
- 1 egg
- 1 dl vindruekjerneolje
- 200 g store havregryn
- 50 g revet kokos
- 50 g grovhakkede hasselnøtter
- 50 g grovhakkede mandler
- 50 g solsikkekjerner
- 50 g gresskarkjerner
- 100 g tørkede tranebær
- 1 ss chiafrø (valgfritt)
- 50 g hakket, mørk sjokolade (hvis barene skal være søte)
- 5 Gulrøtter
- 2 appelsiner
- 1 sitron
- 2 epler
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp honningen i en gryte.
-
2Pisk egg og olje sammen i en liten bolle.
-
3Bland de øvrige ingrediensene samme i en annen bolle.
-
4Tøm den varme honningen og det piskede egget over nøtteblandingen, og bland alt godt sammen.
-
5Sett ovnen på 175° C.
-
6Tøm blandingen i en kvadratisk bradepanne (23 cm) og trykk den jevnt utover. Sett bradepannen i varm ovn og stek blandingen i 30 minutter.
-
7Ta pannen ut av ovnen og skjær firkanter i den bakte granolaen med en skarp kniv, men uten å skjære helt igjennom og ned i pannen.
-
8Flytt innholdet i pannen forsiktig over på en rist for avkjøling, før du skjærer firkantene helt av til barer.
-
9Lav juice:
-
10Skrell gulrøttene og skjær i grove biter.
-
11Skjær skallet av appelsinene og sitronen, og pass på at alt det hvite skjæres av. Skjær eplene i båter og fjern kjernehuset.
-
12Legg alt i en saftpresse og server juicen med det samme.
-
13Tips:
-
14Med Le Creusets bakeformer trenger du verken bake papir eller smøring.