- Grønnsaker
Ingredienser
- 300 g asparges
- 1 løk
- 2 ss extra virgin olivenolje
- Salt og nykvernet sort pepper
- 1 kopp ferske brødsmuler
- 2/3 kopper nyrevet parmesanost
- 250 g mascarponeost
- ½ ts nyrevet muskatnøtt
- Ekstra parmesan til garnityr
- Noen kvister timian til garnityr
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 220 °C.
-
2Brekk av den nederste delen av stilken og skjær resten av aspargesen i 3 cm lange biter. Finhakk løken.
-
3Bland sammen asparges, løk og 1 ss olivenolje i en buffetgryte og tilsett salt og pepper. Sett gryten inn i den varme ovnen og la den stå i 10 minutter.
-
4I mellomtiden blander du sammen brødsmulene og parmesanosten med den siste spiseskjeen med olivenolje. Tilsett salt og pepper.
-
5Fordel små klatter av mascarponeost over aspargesen med en skje, dryss over revet muskatnøtt og spre brødsmuleblandingen over det hele.
-
6Stek i ytterligere 7 til 10 minutter til toppingen bobler og er gyllenbrun.
-
7Toppes med revet parmesan og frisk timian.