- Grønnsaker
Ingredienser
- 2 store bunter bladbete
- 2 tykke skiver daggammelt brød
- olivenolje
- 1 fedd finhakket hvitløk
- ½ rød chili, finhakket uten frø
- 3 finhakkede ansjosfileter
- 1 håndfull revet parmesan
- 500 ml kremfløte
- salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 200 °C
-
2Skyll bladbetene grundig i kaldt vann og forvell dem i saltet vann i 5 minutter. Hell av vannet og legg bladbetene på et rent kjøkkenhåndkle slik at så mye vann som mulig kan renne av.
-
3Rist brødet i ovnen til det blir gyllent på farge, og blend det i en kjøkkenmaskin.
-
4Sett en kasserolle på en varm plate og hell 1 ss olivenolje i kasserollen sammen med hvitløk, chili og ansjos. La det surre i 1–2 minutter og tilsett fløten.
-
5Skru ned varmen og la fløten småkoke i 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper.
-
6Legg bladbetene i et rektangulært fat og hell fløteblandingen over.
-
7Tilsett parmesan og brødsmuler. Hell et par dråper olivenolje over bladbetene og sett fatet i ovnen.
-
8Stek bladbetene i 30–35 minutter til overflaten er gyllen og sprø.