- Kjøtt
Ingredienser
- 500 g kjøttdeig fra frittgående lam
- 3/4 ts salt
- 1/2 kopp smuler fra ferskt grovbrød
- 2 vårløk, finskåret
- Ytre skall fra en halv sitron
- 5 ml (1 teskje) tørket oregano
- 1/2 ts malt koriander
- Flere kvaster av frisk mynte, finhakket
- 50 g fetaost, smuldret
- 1 egg, lett vispet
- Frisk sitronsaft til avslutning
- Nykvernet svart pepper
- Hjemmelaget hummus, eller fra butikk, med flatbrød til servering
- 80 g pistasjnøtter, tørristet og grovhakket
- 1/2 kopp plukket granateple (aril)
- 3 vårløk, tynt skårne
- En god håndfull mynteblader, plukket og grovhakket
- 1 hvitløksfedd, hakket
- 1 toppet spiseskje preservert sitron, finskåret
- 15 ml (1 spiseskje) honning
- 30 ml (2 spiseskjeer) sitronsaft
- 60 ml (1/4 kopp) extra virgin olivenolje
- Smak til med salt og nykvernet svart pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Til salsa har du alle ingrediensene i en lav bolle og blander godt sammen. Kjøl ned til det er serveringsklart.
-
2På en stor skål legger du lammekjøtt og resten av ingrediensene du trenger for å lage kofta. Rør sammen. Del i 8 porsjoner. Trykk og trekk kjøttet inn på grillspydene. Denne oppskriften blir til åtte grillspyd.
-
3Sett over en Le Creuset avlang grillpanne med toughened non-stick (35 cm) til oppvarming. Dryss over litt olivenolje og stek til du har gjennomstekte kofta som er gylne på alle sidene.
-
4Serveres med salsa på pistasjnøtter, hummus og varme flatbrød.