- Grønnsaker
Ingredienser
- 1 gresskar, ca. 1,2–1,4 kg
- 3 ss olivenolje
- 750 g ricotta
- 3 mellomstore egg
- 100 g finrevet parmesan
- Saften og det ytre skallet fra 2 sitroner
- 2 ss salvie, hakket
- Hvitvin, valgfritt
- Salt og friskkvernet pepper
- Muskatnøtt
- 200 g revet mozzarella
- 250-300 g ferdige lasagneplater
- 100 g gresskarkjerner
- Stekt salvie
-
SLIK GJØR DU
-
1Vask, del i to og fjern frøene fra gresskaret. Del gresskaret i fire stykker og deretter stykkene i smale båter på et skjærebrett. Ha et par båter til pynt.
-
2Ha ricottaen i en bolle sammen med eggene, halvparten av revet parmesan, sitronsaft og -skall, salvie, litt olivenolje og hvitvin og rør til blandingen er jevn. Smak til med salt, pepper og muskat og rør igjen til en jevn blanding.
-
3Forvarm ovnen til 200°C (180° varmluft). Fordel litt av ricottablandingen på bunnen av et Le Creuset Heritage rektangulært fat og dekk med pastaplater. Fordel litt av ricottablandingen på toppen av pastaen, topp med et lag med gresskarbåter og dryss over mozzarella. Legg på et nytt lag med pastaplater og topp igjen med ricottablandingen, gresskar og ost. Fortsett å legge på med lag.
-
4Dekk lasagnen med aluminiumsfolie og stek den på midterste rille i ca. 30 minutter. I mellomtiden grovhakker du gresskarkjernene. Etter 30 minutter fjerner du aluminiumsfolien. Resten av gresskarbåtene, gresskarkjernene og den resterende parmesanen og mozzarellaen fordeles på lasagnen og dryppes med olivenolje.
-
5Stek uten folie i ytterligere 10-15 minutter til lasagnen er ferdig. Før servering, dryss litt stekt på toppen.
-
6Tips: Denne lasagnen er også fantastisk til lam.