Gresskar-lasagne med ricotta og salvie

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Gresskar-lasagne med ricotta og salvie
Lagene med kremet ricotta og silkeaktig gresskar gjør denne nye klassikeren perfekt til Halloween-middagen din.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 gresskar, ca. 1,2–1,4 kg
  • 3 ss olivenolje
  • 750 g ricotta
  • 3 mellomstore egg
  • 100 g finrevet parmesan
  • Saften og det ytre skallet fra 2 sitroner
  • 2 ss salvie, hakket
  • Hvitvin, valgfritt
  • Salt og friskkvernet pepper
  • Muskatnøtt
  • 200 g revet mozzarella
  • 250-300 g ferdige lasagneplater
  • 100 g gresskarkjerner
TOPPING
  • Stekt salvie
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Vask, del i to og fjern frøene fra gresskaret. Del gresskaret i fire stykker og deretter stykkene i smale båter på et skjærebrett. Ha et par båter til pynt.
  • 2
    Ha ricottaen i en bolle sammen med eggene, halvparten av revet parmesan, sitronsaft og -skall, salvie, litt olivenolje og hvitvin og rør til blandingen er jevn. Smak til med salt, pepper og muskat og rør igjen til en jevn blanding.
  • 3
    Forvarm ovnen til 200°C (180° varmluft). Fordel litt av ricottablandingen på bunnen av et Le Creuset Heritage rektangulært fat og dekk med pastaplater. Fordel litt av ricottablandingen på toppen av pastaen, topp med et lag med gresskarbåter og dryss over mozzarella. Legg på et nytt lag med pastaplater og topp igjen med ricottablandingen, gresskar og ost. Fortsett å legge på med lag.
  • 4
    Dekk lasagnen med aluminiumsfolie og stek den på midterste rille i ca. 30 minutter. I mellomtiden grovhakker du gresskarkjernene. Etter 30 minutter fjerner du aluminiumsfolien. Resten av gresskarbåtene, gresskarkjernene og den resterende parmesanen og mozzarellaen fordeles på lasagnen og dryppes med olivenolje.
  • 5
    Stek uten folie i ytterligere 10-15 minutter til lasagnen er ferdig. Før servering, dryss litt stekt på toppen.
  • 6
    Tips: Denne lasagnen er også fantastisk til lam.