
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
Deig:
- 100 ml melk
- 150 g gresskarpuré
- 450 mel
- 30 g gjær (fersk)
- 70 g smør
- 50 g sukker
- 1 egg
Kanelremons:
- Bland følgende ingredienser sammen:
- 130 g mykt smør
- 150 g brunt sukker
- 4-5 ts kanel
Glasur:
- Bland følgende ingredienser sammen:
- 100 g kremost
- 100 g melis
- 1 ts vann
-
SLIK GJØR DU
-
1Tilsett gjæren i den lunkne melken og rør til den er oppløst.
-
2Tilsett egg, gresskarpuré og salt, og rør igjen. Tilsett melet.
-
3Elt deigen på middels hastighet i 3-4 minutter i en kjøkkenmaskin, og tilsett deretter smøret. Øk hastigheten i 8-10 minutter til deigen slipper bollen.
-
4La deigen heve på et lunt sted i 1 time.
-
5Etter at deigen er hevet, er det på tide å lage snurrene. Dryss litt mel på overflaten av bordet ditt, og rull det til et 30 x 40 cm rektangel. Fordel remonsen, og rull deigen sammen.
-
6Legg et stykke bakepapir i Le Creuset-paiformen. Skjær deretter kanelrullen i 8 like store ruller med litt tråd.
-
7Dekk brettet med plastfolie og et kjøkkenhåndkle og la dem heve igjen i 40 minutter til 1 time.
-
8Stek ved 200 °C (varmluft) i ca. 20-25 minutter, gjerne dekket med aluminiumsfolie de første 10 minuttene, for å unngå at de blir brune.
-
9La dem avkjøles litt før de spises.
Tips: Hvis du vil lage din egen gresskarpuré, er det bare å kutte gresskaret i terninger, koke i varmt vann i 15 minutter i Le Creuset-gryten og til slutt mose til puré, med eller uten sukker for sødme.
