Gresskarsnurrer

FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Deig:
  • 100 ml melk
  • 150 g gresskarpuré
  • 450 mel
  • 30 g gjær (fersk)
  • 70 g smør
  • 50 g sukker
  • 1 egg
Kanelremons:
  • Bland følgende ingredienser sammen:
  • 130 g mykt smør
  • 150 g brunt sukker
  • 4-5 ts kanel
Glasur:
  • Bland følgende ingredienser sammen:
  • 100 g kremost
  • 100 g melis
  • 1 ts vann
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Tilsett gjæren i den lunkne melken og rør til den er oppløst.
  • 2
    Tilsett egg, gresskarpuré og salt, og rør igjen. Tilsett melet.
  • 3
    Elt deigen på middels hastighet i 3-4 minutter i en kjøkkenmaskin, og tilsett deretter smøret. Øk hastigheten i 8-10 minutter til deigen slipper bollen.
  • 4
    La deigen heve på et lunt sted i 1 time.
  • 5
    Etter at deigen er hevet, er det på tide å lage snurrene. Dryss litt mel på overflaten av bordet ditt, og rull det til et 30 x 40 cm rektangel. Fordel remonsen, og rull deigen sammen.
  • 6
    Legg et stykke bakepapir i Le Creuset-paiformen. Skjær deretter kanelrullen i 8 like store ruller med litt tråd.
  • 7
    Dekk brettet med plastfolie og et kjøkkenhåndkle og la dem heve igjen i 40 minutter til 1 time.
  • 8
    Stek ved 200 °C (varmluft) i ca. 20-25 minutter, gjerne dekket med aluminiumsfolie de første 10 minuttene, for å unngå at de blir brune.
  • 9
    La dem avkjøles litt før de spises.
 
Tips: Hvis du vil lage din egen gresskarpuré, er det bare å kutte gresskaret i terninger, koke i varmt vann i 15 minutter i Le Creuset-gryten og til slutt mose til puré, med eller uten sukker for sødme.
 
 
Le Creuset