Grillede dådyrkoteletter med globakte poteter og steinsoppsmør

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Grillede dådyrkoteletter med globakte poteter og steinsoppsmør
Dette er mat til urmennesket i deg! Både hjorten og soppene finnes i skogen, og retten er opplagt å lage på bål under åpen himmel. Viltkotelettene serveres sammen med en spicy Salsa Inzamino, som minner om en pesto, og poteter som bakes i glørne. Ved servering toppes potetene med aromatisk smør med smak av steinsopp. Hvis du ikke kan få tak i dådyr, kan du lage retten med lammekoteletter. Denne oppskriften er opprinnelig utviklet for å lages på bål, der støpejernspannen/gryten plasseres på en grillrist eller oppå fire steiner som ligger i glørne. Det er viktig at støpejernet ikke står rett i glørne. Hvis du ikke har et bål, kan du fint bruke produktene på grillen eller komfyren og tilberede retten der.
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 12 dådyrkoteletter
  • 2 rosmarinkvister
  • 4 timiankvister
  • 3 fedd hvitløk
  • 5 einerbær
  • Skallet av en ½ sitron
  • Olivenolje
  • 4 bakepoteter
  • Aluminiumsfolie
Steinsoppsmør:
  • 200 g usaltet smør
  • 30 g tørkede steinsopp, myket opp i kokende vann
  • 1 fedd hvitløk, knust i en morter med litt salt.
  • 2 ss bredbladet persille, finhakket
Salsa Inzamino:
  • En håndfull bredbladet persille, finhakket
  • En liten håndfull mynteblader, finhakket
  • 1 rød chili, uten frø, finhakket
  • ½ fedd hvitløk, knust i en morter med litt salt
  • Olivenolje
  • Saften av en ½ sitron
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Legg kjøttet i et fat med rosmarin, timian, hvitløk, einerbær og sitronskall. Hell 3 ss olivenolje over kjøttet, og bland alt godt sammen. Dekk med folie, og la kjøttet marinere i kjøleskapet i minimum 2 timer – gjerne natten over.
  • 2
    Steinsoppsmør: Hakk soppene fint, og ha dem i en bolle med smør, hvitløk og persille. Bland alt sammen, og sett det til kjøling til det skal brukes.
  • 3
    Salsa Inzamino: Ha urter, chili og hvitløk i en bolle. Tilsett sitronsaft og olivenolje til du har en pesto-lignende konsistens. Smak til med salt og ekstra sitronsaft. Sett til side til det skal brukes.
  • 4
    Pakk potetene inn i aluminiumsfolie, og legg dem i glørne. La dem bake i glørne i ca. 15 minutter. Husk å vende dem jevnlig.
  • 5
    Ta kotelettene ut av kjøleskapet en halv time før de skal stekes. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en grillpanne i støpejern.
  • 6
    Grill kotelettene i 3–4 minutter på hver side. Legg dem deretter på et fat og dekk dem med aluminiumsfolie og et rent kjøkkenhåndkle.
  • 7
    Ta potetene ut av bålet og pakk dem ut av aluminiumsfolien. Skjær potetene opp på midten, og ha steinsoppsmøret på potetene. Server de grillede dådyrkotelettene med en bakt potet og Salsa Inzamino.